Áldozatok és karkötősök

- Elnézést, megosztaná velem az ebédjét? - fordul egy huszonéves lány a fűben eszegető nénihez a Parlament előtt, a lakásmaffiák áldozatait tömörítő Sors-Társak Egyesületének szombaton kezdődött demonstrációján. - Hajléktalan vagyok, és már napok óta nem ettem - hadarja a lány, ám étel helyett elutasítást kap: - Nekünk sincs otthonunk, mégsem koldulunk - mondja szigorúan a néni.

A lakásmaffiák áldozatait tömörítő Sors-Társak Egyesülete tíz éve küzd az ingatlancsalók ellen, s noha ügyüket már parlamenti albizottság is vizsgálta, továbbra is úgy érzik, a törvényhozók nem foglalkoznak kielégítően a problémáikkal. A mostani demonstrációjukkal is azt szeretnék elérni, hogy a csalókat, a csalárd ügyvédeket és közjegyzőket vonják végre felelősségre. Követelik, hogy az Országgyűlés által egyszer már megszavazott, az újbóli életkezdéshez szükséges anyagi támogatást kapják meg a rászorultak. A civil szervezet figyelemfelhívásul harminc napra irodástul kiköltözik a Parlament elé. Török-Szabó Erzsébet, az egyesület elnöke több ezer érintettet és szimpatizánst vár a rendezvényre.

Négy éve minden nyáron szerveznek hasonló demonstrációt.
- Nem megyünk bele semmiféle politikai vitába, hiszen a mi problémánk nem politikai jellegű - magyarázza az elnöknő, aki ezt az állítását néhány percen belül bizonyíthatja is.

Az addig a Képviselői Irodaház előtt a megszorító csomag ellen tüntetők ellepik a területet, és a kormány ellen próbálják hangolni a lakásmaffiák áldozatait is. - Ha mindenki nemzetiszínű karkötőt hordana, nem itt tartanánk - mondja egy hevesen gesztikuláló középkorú asszony. - Jobb híján ez az én fegyverem Gyurcsány ellen - harsogja, és karkötős kezét ökölbe szorítva a Parlament felé int.

- Ez a Sors-Társak demonstrációja, és a jogtalanul elvett otthonainkért küzdünk - nyugtatja Török-Szabó Erzsébet, aztán egy madzaggal elhatárolják sátrukat a tüntetőktől.

A Sors-Társak figyelemfelhívásul egy hónapra kiköltöztek a Parlament elé
A Sors-Társak figyelemfelhívásul egy hónapra kiköltöztek a Parlament elé
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.