Elnöki kegyelmet kérnek az orvosok

Már több mint ötezer orvos aláírása gyűlt össze a szentesi kórház egykori főigazgatójának elnöki kegyelmi kérvénye ügyében - adta hírül a Weborvos nevű internetes orvosi portál.

Kovács Ágnesnek, aki korábban a Magyar Kórházszövetség elnöke is volt, szeptemberben kell börtönbe vonulnia, miután különösen nagy kárt okozó csalás miatt másfél év letöltendő börtönbüntetést rótt ki rá a Csongrád Megyei Bíróság. A szentesi kórházban az ítélet szerint 1997 és 2001 között majd' kétszáz külföldi beteget láttak el az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számlájára, holott e gyógyítások térítéskötelesek lettek volna.

Ezzel 65 millió forintos kárt okoztak a magyar államnak.

Kovács Ágnes első fokon - társtettesként - felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ám fellebbezett, jogerősen viszont már súlyosabb ítélet született.

Több mint ötezer orvos - az ország minden pontjáról - írta eddig alá azt a kegyelmi kérvényt, amely a Kovács elleni ítélet aránytalanul súlyos voltára hivatkozva a köztársasági elnök elé kerül majd.

Kovács Ágnes egy lapinterjúban elmondta, álláspontja szerint nem történt jogszabálysértés, bízik az elnöki kegyelemben, de felkészül a legrosszabbra is - számol be a Weborvos.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.