Varga László lett a FIB új elnöke

Varga László országgyűlési képviselőt választották a Fiatal Baloldal (FIB) elnökének a szervezet soron kívüli tisztújító kongresszusán.

Az elnökválasztáson a küldöttek két jelölt, Bródi Gábor, a FIB eddigi ügyvezetője és Varga László közül választhattak. Az eredményt bejelentő Varga László elmondta: a küldöttek kétharmada támogatta őt.

Tisztújításra azért került sor, mert a korábbi elnök, Komássy Ákos lemondott tisztségéről, miután április elején súlyos közlekedési balesetet szenvedett és a balesetben utasa meghalt.

Az új elnök a következő hónapok egyik legfontosabb feladatának az önkormányzati választáson való sikeres szereplést nevezte. Mint mondta, az önkormányzati választásokra a FIB-nek több mint száz jelöltje van országszerte.

Varga László úgy vélte, országgyűlési képviselőként nagyobb nyilvánosságot adhat a Fiatal Baloldal véleményének. Közölte: szövetségre törekszik a baloldali ifjúsági szervezetekkel, példaként említette a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István, az MSZP elnöke és Lendvai Ildikó frakcióvezető által létrehozott Amőbát.

Varga László a fejlesztési részhozzájárulásról (fer) - kérdésre válaszolva - úgy vélekedett, hogy nem érdemes önmagában beszélni a kérdésről, figyelembe kell venni a szociális támogatásokat, illetve az ösztöndíj-rendszer fejlesztését is. Azt mondta: azt baloldalinak tartja, hogy minden egyes diáknak hozzájárulást kell fizetnie felsőfokú tanulmányaihoz.  

A miskolci származású FIB-elnök önmagáról elmondta, hogy a város képviselő testületének tagja, majd szocialista frakcióvezetője, 2006-ban a Borsod megyei területi listáról szerzett országgyűlési képviselői mandátumot. A kongresszuson megújult a szervezet elnöksége is, a két alelnök a posztot eddig is betöltő Jánosi Zoltán, valamint Rózsa Endre lett.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.