Zuglóban vár ellentételezést az SZDSZ

Megismétlődhet a négy évvel korábbi helyzet, s Zuglót ismét jobboldali polgármester irányíthatja, ha a kerületben nem sikerül közös kormánypárti jelöltet állítani - mondta a koalíciós partnerrel folyó tárgyalások jelenlegi állásáról az SZDSZ budapesti elnöke szerdán az MTI-nek. Lakos Imre közölte: a jelenlegi egyeztetések szerint 12 kerületben támogatják a szocialisták polgármesterjelöltjeit, akik - mint mondta - nélkülük nem tudnának nyerni. Eközben a IX. kerületben a szocialisták jelöltet indítanak a jelenlegi SZDSZ-es polgármesterrel szemben, s nem támogatják a VIII. kerületi SZDSZ-es jelöltet, a mostani polgármestert sem - tette hozzá.

Az SZDSZ budapesti elnöke úgy véli, hogy a 12 kerületben kinyilvánított SZDSZ-es támogatásért cserébe a szocialistáknak át kellene nekik engedni Zuglót. Azért javasolnak Zuglóban egy kerületen kívüli sikeres vállalkozót polgármesterjelöltnek, hogy mindkét fél mögé állhasson. Ez esetben még mindig lennének vitás helyek, mint például az I. és a XII. kerület, de ott a helyiek még megállapodhatnak egymással - hangsúlyozta.

Lakos arra is kitért, hogy a jelenlegi helyzet alapján a III. kerületben várhatóan két kormánypárti jelölt indul. Ezt nem tartják jó dolognak, mivel Tarlós István távozása után komoly esélye lenne egy közös külső kormánypárti jelöltnek - jegyezte meg. A szocialista Pető György azonban már kinyilvánította, hogy indul Óbudán a polgármesteri posztért, mivel szerinte egyedül is esélyes. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.