Vissza, vissza?

Azt kérte az ügyész a bíróságtól az olasz labdarúgás bundabotrányát tárgyaló perben, hogy minősítse vissza a címvédő Juventus csapatát a bajnokság harmadosztályába, az ügyben érintett többi élvonalbeli együttest (Milan, Fiorentina, Lazio) pedig a második ligába.

Stefano Palazzi "mellékbüntetésként" az utóbbi két évben szerzett bajnoki címeitől is megfosztaná a Juventust, amely mínusz hat ponttal kezdené a következő idényt a Serie C-ben. A Milan mínusz 3, a Fiorentina és a Lazio mínusz 15 pontról indulna a B osztályban. Luciano Moggira, a Juventus leköszönt igazgatójára, valamint Franco Carraróra, a szövetség lemondott elnökére ötéves eltiltás és 5000 eurós büntetés kiszabását kérte. Az ügyész szerint Adriano Galliani ligaelnök, a Milan alelnöke két évig, míg Gianluca Paparesta játékvezető egy évig nem tevékenykedhetne a labdarúgásban.

A bíróság várhatóan hétfőn hozza nyilvánosságra első fokú döntését.

Lemondott posztjáról, Fabio Capello, a bundabotrányban érintett Juventus labdarúgócsapatának edzője - jelentették be a torinói klub vezetői. A tréner lépése nem meglepő, hiszen a Real Madrid vasárnap megválasztott új elnöke, Ramon Calderon már a kinevezését követően tényként közölte, hogy - 1996-1997 után újra - Capello lesz a csapat szakvezetője.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.