Ivóvíz plusz szén-dioxid

"Tisztelt Média Partnerünk! Partnerségi programunk keretében ezúton küldjük el Önnek meghívónkat, programunkat és jelentkezési lapunkat a 2006. július 5-én Budapesten megrendezésre kerülő "Partnerség a közteherviselésben" című egész napos rendezvényre..." (Egy meghívó 2006 nyarán)

Végre sikerült rendes szódát vennem. Miszerint szikvíz. Nem volt egyszerű, autóztam érte százhetven kilométert - tudják, a háromszáz forintos benzinnel -, de megérte, mert rendes fröccsöt szódával kell készíteni, buborékos ásványvízzel csak szánalmas köcsögök keverik a bort, és ugye azt is tudjuk, hogy kizárólag magas savtartalmú fehérbort szabad, esetleg rozét - az egyetlen módja, hogy a rozét ihatóvá tegyük -, vagy néha sillert, de rendes vöröset soha, semmilyen körülmények között, tessenek már megjegyezni, nem is kéne ezt már mondani, egy normális osztályban...

Szóval szikvíz, palackozza Kis József szikvízkészítő, lakcím, telefonszám, összetétel: ivóvíz és min. 8 g/l CO2, minőségét megőrzi, csak tiszta üveg cserélhető. Csinálhatnék szódát otthon szifonban, patronnal (a hetvenes-nyolcvanas évek gulyáskommunista magyar családjainak rettegett kérdése, amelyben generációs konfliktus, a panelek közé szorult szociális feszültség, a kötelező, szakadt kelet-európai alkoholista depresszió vibrál: ki csinál szódát?, ahogy azt a nagyszerű Bikini együttes - ős-Bikini, persze; rendes osztályban ezt sem kell mondani - megénekelte, de a csinált szóda sem érhet föl a rendes szikvízzel, nem Hajnóczy miatt, ő emelte ki a szikvíz gyógyhatását minduntalan, nyugtatva magát, hogy a napi négy liter bor mellé bevett feleannyi szikvíz karbantartja belülről a szervezetét), mindegy, a szódával épp a házilagossága a baj, a szikvíz profi munka, gyártva van, szakértelemmel, ivóvíz plusz céokettő, nem olyan otthon buherált valami, nem olyan Maggi leves, mint a szifonos szóda, rendes szikvízből sokkal jobb a fröccs, na, mindenki tudja, aki ivott már rendes szikvízből készült fröccsöt, rendes osztályban nem kell mondani. A rendes szikvíz fogyasztása egyébként évtizedek óta a vidéki kisvárosok lakosainak, de még inkább a falusiaknak privilégiuma, valamiért már a szocializmusnak sikerült kiszorítania a nagyobb városokból a szikvizeseket. (Nem, nem azért, mert az állatvédők verték volna a palávert
a szódás lova miatt.)

Tehát van szikvíz és van fehérbor is, jöhet a globális felmelegedés, seggemre az ózonlyuk, innentől kezdve nekem bajom már nem lehet. És tönkrevághatják nekem a kommerek az államháztartást, megfeküdhet az egész pénzügyi szektor, elvihetik a Lánchidat Japánba a hitelezők, sag' schon, bukunk egy keveset, de fröccs van, és az a lényeg. Leszünk mi partnerek a közteherviselésben. Sok mindenen átsegíti az embert a gulyáskommunista rutin.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.