Ricardo: one, two, three...

Futballt nem sokat látott a gelsenkircheni stadion közönsége, ám a legkevésbé sem volt unalmas a szombat délután, mert a továbbjutás őrült izgalmak után dőlt el. Amíg a hoszszabbítást követő tizenegyes-párbaj elérkezett, nagyjából annyit lehetett feljegyezni, hogy - Beckham lecserélésével - nemcsak a helyszínen szurkoló Jagger, hanem Lennon is feltűnt; hogy a fekvő Ricardo Carvalhóba durván beletaposó Rooneyt az argentin Elizondo a 61. percben kiállította; s hogy - bár a portugálok nyomtak, nyomtak - a 83. percben Lennon előtt volt a meccslabda, ám a később lecserélt cserejátékos "eltörte" azt, miután Lampard szabadrúgása kipattant Ricardóról.

A ráadásban a dél-európaiak szinte végig a brit tizenhatos környékére korlátozták a játékot, de úgy adogattak, ahogyan a kézilabdások járatják jobbra-balra a labdát. Így aztán nem is sikerült realizálniuk a létszámfölényt, de talán tudták azt, amit mások el sem képzeltek volna... Nevezetesen, hogy Ricardo minden angol tizenegyesbe beleüt, és hármat a négy közül ki is fog! Sorrendben Lampardét, Gerrardét, valamint Carragherét hárította, és Hargreavesé is éppen hogy csak becsúszott a kezéről... A kapus lélegzetelállító sorozata következtében Hugo Viana kapufája és Petit mellélövése sem számított, mert Simao Sabrosa, Helder Postiga és Cristiano Ronaldo telitalálatával Portugália válogatottja bejutott a legjobb négy közé.

A rendező egyébként megsejthetett valamit, a ráadásos sorsjáték előtt ugyanis angolul szólt a megafonokból: "Bárhogy lesz, úgy lesz..." Az eredetijét ötven éve énekelte lemezre Doris Day, ám a slágerlistákon felnőtt britek sok mindent emlegetnek majd, csak ezt az évfordulót nem!

PORTUGÁLIA-

ANGLIA 0-0, 11-esekkel 3-1

Negyeddöntő, Gelsenkirchen, 52 000 néző. Jv.: Elizondo (argentin).

Portugália: Ricardo - Manuel, Ricardo Carvalho, Fernando Meira, Nuno Valente - Figo (Helder Postiga, 86.), Tiago (Hugo Viana, 75.), Maniche, Petit, Cristiano Ronaldo - Pauleta (Simao Sabrosa, 63.).

Anglia: Robinson - Neville, Ferdinand, Terry, A. Cole - Beckham (Lennon, 52., majd helyette Carragher, 119.), Lampard, Hargreaves, Gerrard, J. Cole (Crouch, 65.) - Rooney.

Itt éppen Lampardon fog ki...
Itt éppen Lampardon fog ki...
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.