Peren belül

"Jó munkát mindenkinek!" - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Cesare Ruperto bíró az olasz bundabotrány tegnap kezdődött perét a római Olimpiai stadionban.

Az itáliai labdarúgó-szövetség (FIGC) által a Juventus, a Milan, a Lazio és a Fiorentina együttese ellen indított perben huszonhat klubirányítót, játékvezetőt és partjelzőt vádoltak meg, továbbá Franco Carrarót, a FIGC lemondott elnökét is. A tárgyaláson nem jelent meg Luciano Moggi, a Juventus szintén leköszönt igazgatója, akit ügyvédje képvisel.

Az érintett csapatokat könynyen visszaminősíthetik a másodosztályba, s az sem kizárt, hogy a Juventusnak a harmadik ligában kell folytatnia, továbbá elveszik a csapattól legutóbbi két bajnoki címét.

Amint az köztudomású, az olasz futball történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. Az ügy kulcsfigurája az említett Moggi, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a mérkőzések eredményeit, és fenyegetéssel próbált futballistákat rávenni arra, hogy a torinói klubhoz szerződjenek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.