Harminchárom évesen az oroszlánbarlangba

Molnár Lajos egészségügyi miniszter csütörtökön bemutatta a tárca új vezérkarát. Bejelentette, hogy dr. Horváth Ágnes államtitkár lesz, Rapi Katalin az egészségpolitikával foglalkozó szakállamtitkár, és dr. Kovácsy Zsombor a jogalkotásért felelős szakállamtitkárként dolgozik a jövőben.

A kormány legfiatalabb tagja, a 33 éves Horváth Ágnes orvos-közgazdász. A négy nyelven beszélő szakember 2003-2004-ben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megbízott főosztályvezetője volt, majd 2004 decemberétől a Misszió Egészségügyi Központ ügyvezetőjeként részt vett az irányított betegellátási modellkísérletben. Őt kérdeztük.

- Úgy tudjuk, ön a legfiatalabb kormánytag, nő és épp indul az oroszlánbarlangba. Hogyan érzi magát?

- Köszönöm, jól.

- Oka volt a miniszternek arra, hogy épp az irányított betegellátás területéről válasszon maga mellé második embert?

- Igen, mert szükség van arra a tudásra, amelyet az irányított betegellátási rendszerek fölhalmoztak, és nyilván szükségem lesz rá nekem is az új munkakörömben. A miniszter választásában feltehetően szerepet játszott, hogy az egészségügynek olyan területét ismerem, amely komplex tudást adott. Kihasználhatja az orvos-közgazdász képzettségemből adódó előnyöket.

- Mégis szerepet kapnak a reformban az irányított betegellátó rendszerek?

- Igyekszünk mielőbb tisztázni, milyen feltételek mellett van lehetőség a működtetésükre. Ehhez a tárca előkészíti azokat a jogszabály-módosításokat, amelyek rendezik a helyzetüket. Ugyanakkor azt soha senki nem mondta, hogy irányított betegellátási rendszerben mindig minden marad a régiben, semmilyen változás nem lesz.

Az irányított betegellátási modellkísérlet részese volt
Az irányított betegellátási modellkísérlet részese volt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.