Óbudán és Zuglóban is közös jelöltet javasol az SZDSZ

A fővárosi SZDSZ azt javasolja, hogy Óbudán szocialista, Zuglóban pedig liberális polgármesterjelölt induljon a két párt közös jelöltjeként - közölte az SZDSZ szóvivője szerdán az MTI-vel.

"Az SZDSZ számára elfogadható, ha Óbudán az MSZP adja a közös jelöltet, Zuglóban viszont liberális polgármestert kíván indítani" - áll a Korchma Zsombor által jegyzett közleményben. A szóvivő utalt arra, hogy a kerületek zömében már "kialakult az együttműködés kerete".

Közös jelölt esetén a koalíció jelöltje mindkét kerületben megnyerheti a polgármester-választást - hangoztatta a szóvivő, aki szerint "ezért az SZDSZ számára elfogadhatatlan, hogy ne szülessen megállapodás". Közölte: a tárgyalások mihamarabbi lezárása érdekében a fővárosi, és a kerületi SZDSZ szervezetek bármikor készek tárgyalni az MSZP delegációjával. Korchma Zsombor szerint a hétfőn lezárt városházi SZDSZ-MSZP megállapodás után a kerületekben is mielőbb dönteni kell a koalíciós indulásokról, "mivel az önkormányzati választások várható időpontja október 1., és a sikeres koalíciós kampányokra fel kell készülni".

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.