Végül kit végez ki könyvében J. K. Rowling?

Utolérhetetlen PR-fogással a végletekig felcsigázta az érdeklődést a Harry Potter-sorozat utolsó kötete iránt a szerzőnő, J. K. Rowling. Ugyan a megjelenésre legkorábban 2007-ben kerülhet sor, egy tévéinterjúban az írónő közölte, már 1990-ben nagyjából tudta, hogyan végződik a varázslónövendék története.

"Egy szereplő megmenekül, de be kell vallanom, ketten meghalnak, akiket nem szerettem volna kivégezni". A beszélgetésben Rowling nem árult el részleteket terveiből, mert fél a fenyegetőző levelektől és más atrocitásoktól. Mint elmondta, első házasságából származó lányát szabályosan a falhoz szorították osztálytársai, hogy kiszedjék belőle Harry Potter sorsát. A tizenegy éves Jessica "fantasztikusan viselkedett", de "J. K. Rowling lányaként különben sem könnyű az élete".

Rowling azzal védekezett a kettős "gyilkosság" vádja ellen, hogy "valaminek meg kell fizetni az árát. Színtiszta gonoszsággal állunk itt szemben, és az ördögök nem elégszenek meg a mellékszereplőkkel, a főhősöket célozzák meg". Amikor a Richard and Judy-show műsorvezető duója rákérdezett, vajon maga Harry Potter hal-e meg, a napokban a "legnagyobb élő brit író" címével kitüntetett szerző kitérően válaszolt. Közölte, "megérti azoknak az íróknak az aggodalmát" - példaként Agatha Christie Poirot-ját említette -, "akik inkább kivégzik főhősüket, mintsem lehetővé tegyék mások számára a karakterek elrablását.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.