Bizottsági állásfoglalás született a médiakuratóriumok kiegészítéséről

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának kedden egyhangúlag elfogadott állásfoglalása szerint ki kell egészíteni a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségét és a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületét az újonnan létrejött KDNP-frakció tagjaival.

A testület Szili Katalin házelnök felkérésére fogalmazta meg álláspontját budapesti ülésén. Az állásfoglalásban a bizottság javasolja, hogy a paritásos alapon működő testületekbe a KDNP állítson egy-egy jelöltet, s az egyenlő arány fenntartása érdekében a kormánypárti oldal is jelöljön egy-egy új tagot.

Az állásfoglalásban szerepel az is, hogy a bizottság helyesnek tartaná, ha az MTV kuratóriumi elnökségében az ellenzéki oldal négy helyét jelenleg betöltő MDF-es kurátorok közül hárman lemondanának, és így lehetővé tennék, hogy a másik két média közalapítvány elnökségéhez hasonlóan az ellenzéki frakciók képviseltethessék magukat a testületben. Az állásfoglalás elfogadása előtt az MSZP és a Fidesz is különvéleményt fogalmazott meg. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.