Szili megerősítette, hogy Bush meghívta Amerikába

Egyesült államokbeli látogatásra hívta meg Szili Katalint, azOrszággyűlés elnökét George W. Bush amerikai elnök. Ezt a házelnökjelentette be.

- George W. Bush múlt hét csütörtöki magyarországi látogatásán, amikor a Citadellán elköszöntünk, szó volt arról, hogy ha az ősz folyamán ellátogatok az Egyesült Államokba, akkor feltétlenül látogassam meg - közölte Szili, megerősítve a Népszabadság információját.

A házelnök elmondta: eddig csak terv szintjén vetődött fel, hogy ősszel, október 23-a környékén az Egyesült Államokba utazna. Hozzátette: ez az időszak a költségvetés benyújtásának ideje, ezért utazása attól is függ, hogyan teszi azt lehetővé a parlamenti munka.

Szili közölte, hogy az amerikai elnök találkozójukon arra kérte, vegye fel a kapcsolatot az iraki házelnökkel, és segítse a demokratikus átalakuláskor szerzett magyar tapasztalatok átadásával az iraki demokratizálódást.

Arra a kérdésre, ez azt jelenti-e, hogy Irakba utazik, a házelnök elmondta: a kapcsolatfelvétel után dől el, hogy az iraki házelnök utazik ide, vagy ő utazik-e Irakba.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.