Argentína-Mexikó 2-1

Az argentin válogatott lesz az ellenfele a hazai csapatnak a negyeddöntőben, miután a szombati második nyolcaddöntős összecsapáson, hosszabbításban 2-1-re legyőzte a mexikói együttest.

Nagy iramban kezdte a mérkőzést a mexikói válogatott, és ezzel meg is lepte esélyesebbnek tartott ellenfelét. A vezetés megszerzése után ugyan az argentinok gyorsan egyenlítettek, de az első 45 perc nagy részében a közép-amerikaiak irányítottak, elöl többet próbálkoztak, hátul pedig jól szűrték az argentinok akcióit. A letámadásuk eredményesnek bizonyult, az argentinok kevés helyzetet tudtak kialakítani, igaz a mexikóiak sem gyakran kerültek szembe Abbondanzierivel.

A második félidő első pár perce után a dél-amerikaiak vették át a kezdeményezést, több ígéretes támadást vezettek, miközben a mexikóiak visszahúzódtak a saját térfelükre és jobbára a védekezéssel törődtek. Nagy küzdelem folyt a pályán, de komolyabb helyzetek nem adódtak, s gól sem esett, így következett a 2x15 perces hosszabbítás.

A találkozót Maxi Rodriguez csodálatos lövésedöntötte el a ráadás első félidejében. Ezt követően az argentin alakulat eredményesen őrizte az előnyét az egyébként végig rendkívül jól játszó mexikóiakkal szemben.

A német-argentin párharcra pénteken, Berlinben kerül sor.

Argentína-Mexikó 2-1 (1-1)

Lipcse, 43 ezer néző, v: Massimo Busacca (svájci)

Gól: Crespo (8.), Maxi Rodriguez (98.), illetve Marquez (6.)

sárga lap: Heinze (45+1.), Sorin (112.), illetve Marquez (70.), Castro (82.), Torrado (118.), Fonseca (119.)

Argentína: Roberto Abbondanzieri - Lionel Scaloni, Roberto Ayala, Gabriel Heinze, Juan Pablo Sorin - Maxi Rodriguez, Javier Mascherano, Esteban Cambiasso (Pablo Aimar, 76.), Juan Roman Riquelme - Javier Saviola (Lionel Messi, 84.), Hernán Crespo (Carlos Tevez, 75.)

Mexikó: Oswaldo Sanchez - Mario Mendez, Jose Antonio Castro, Ricardo Osorio, Carlos Salcido - Rafael Marquez, Andres Guardado (Gonzalo Pineda, 66.), Pavel Pardo (Gerardo Torrado, 38.)- Jared Borgetti, Ramon Morales (Zinha, 74.), Jose Francisco Fonseca

6. perc: Pardo ívelt be jobbról szabadrúgást a 16-os vonalának magasságából, Mendez megcsúsztatta labdát, a túloldalon érkező Marquez az ötösről jobbal a léc alá lőtt (0-1).

10. perc: Riquelme végzett el szögletet a jobb oldalról, Crespo ugrott a labdáért, és a tisztázni szándékozó Borgettit megelőzve, lábbal továbbította a labdát a hálóba (1-1).

98. perc: Sorin ívelte balról a mexikói 16-os jobb sarkánál álló Maxi Rodriguezhez a labdát, a középpályás mellre vette, majd ballal, kapásból óriási gólt lőtt (2-1).

José Pekerman, az argentinok szövetségi kapitánya elismerte, hogy rendkívül nehéz feladat elé állította csapatát a mexikói alakulat, amely szervezetten és jól futballozott a mérkőzés nagy részében. "Többször elvesztettük a labdát, de aztán korrigáltuk a hibákat. Akadtak gondjaink a beívelésekkel is, Borgetti és Fonseca tartása egyáltalán nem volt könnyű. A siker sok elemből tevődik össze, így például a taktika mellett nagyon fontos a csapat lelkiállapota. Ezúttal tiszta maradt a játékosok feje a kiélezett pillanatokban. Egy világbajnokság nem arról szól, hogy sétakocsikázással eljutunk a döntőig. Minden egyes szakaszban jön egy ellenfél, amely újabb és újabb nehézségeket okoz" - fogalmazott a szakvezető, aki még kitért arra, hogy Juan Roman Riquelme ezúttal nem tudta úgy szervezni a játékot, mint ahogy szokta, ennek viszont megvolt az oka, nevezetesen az, hogy alkalmazkodni kellett az ellenfélhez, sok munka akadt a középpályán. Pekerman úgy véli, együtteséből Javier Macherano játszott a leghasznosabban azzal, hogy rengeteg labdát gyűjtött be.

Ricardo La Volpe, a mexikóiak argentin szövetségi kapitánya Maxi Rodriguez klasszisa mellett abban látja a vereség okát, hogy míg náluk a cserék gyengítették a csapatot, addig az ellenfélnél erről korántsem lehetett beszélni. "Amikor például Pavel Pardo megsérült, és le kellett őt cserélni, a helyére beállt Gerardo Torrado már nem ugyanazt a játékerőt képviselte, miközben az argentinoknál Lionel Messi, Carlos Tevez és Pablo Aimar lépett pályára menet közben, és ugye nem kell magyarázni a különbséget - mondta a tréner. - Lehetett volna más is az eredmény, de voltaképpen ez a realitás."

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.