Németország-Svédország 2-0

A házigazdák válogatottja jutott elsőként a legjobb nyolc közé, miután szombaton Münchenben 2-0-ra legyőzte Svédországot.

A végig nagyszerűen játszó németek Lukas Podolski két góljával (4. és 12. perc) hamar megnyugtató előnyre tettek szert, a svédek helyzetét pedig tovább nehezítette Teddy Lucic (35.) kiállítása. A második félidő elején Henrik Larsson tizenegyest hibázott.

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány csapata - főleg az első félidő nagyszerű játékával - megérdemelten győzött, a svédek 1958 óta továbbra sem tudják legyőzni a Nationalelfet.

Németország a negyeddöntőben a 21 órakor kezdődő Argentína-Mexikó mérkőzés továbbjutójával találkozik pénteken.

Németország-Svédország 2-0 (2-0)

München, 66 ezer néző, v: Simon Carlos (brazil)

Gól: Podolski (4. és 12.)

sárga lap: Frings (27.), illetve Lucic (28. és 35.), Jonson (48.), Allbäck (78.)

piros lap: Lucic (35.)

Németország: Jens Lehmann - Arne Friedrich, Christoph Metzelder, Per Mertesacker, Philipp Lahm - Bernd Schneider, Torsten Frings (Sebastian Kehl, 85.), Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger (Tim Borowski, 72.) - Lukas Podolski (Oliver Neville, 74.), Miroslav Klose

Svédország: Andreas Isaksson - Niclas Alexandersson, Olof Mellberg, Teddy Lucic, Erik Edman - Tobias Linderoth - Mattias Jonson (Christian Wilhelmsson, 52.), Kim Källström (Peter Hansson, 39.), Fredrik Ljungberg - Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic (Marcus Allbäck, 72.)

4. perc: Ballack passzával Klose fordult kapura két védő között, Isaksson elütötte előle a labdát, amelyre Podolski lecsapott és 14 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy Lucic fejjel még beleért a labdába (1-0).

12. perc: Klose vezette keresztbe a labdát a 16-os előtt, három svéd védő is kimozdult rá, a csatár Podolskihoz játszott, aki teljesen üresen 14 méterről a jobb sarokba helyezett (2-0).

51-52. perc: Ibrahimovic gurított balról középre a 16-oson belül, Larsson elől Metzelder elrúgta a labdát, de a csatár lábát is eltalálta, s a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Larsson fölé lőtte.

"Jobban nem is kezdhettük volna a mérkőzést. Aztán okoztunk magunknak egy kis értelmetlen izgalmat a 11-essel. Nagyon alaposan felkészültünk a svédekből. Argentína és Mexikó egyaránt nagyszerű csapat, mindkettővel játszottunk tavaly a Konföderációs Kupán. Mindegy melyikkel találkozunk, nehéz lesz, de pozitívan állunk hozzá" - mondta Jürgen Klinsmann német szövetségi kapitány.

"A szardíniai edzőtábor óta meccsről meccsre jobban játszunk. Megérdemeltük a győzelmet, bár szerencsénk volt a kihagyott 11-essel. Örülök a két gólomnak, de ez a csatár feladata. Miróval jól megértjük egymást a pályán kívül is. Most már minden elképzelhető"  - nyilatkozta Lukas Podolski.

"A németek a két gyors góllal nagyszerű rajtot vettek. Ezután már nehéz dolgunk volt, s tíz emberrel szinte lehetetlen legyőzni egy olyan csapatot, mint Németország. De megpróbáltuk, amíg erővel bírtuk. Ezért büszke vagyok a csapatra" - búcsúzott Lars Lagerbäck svéd szövetségi kapitány.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.