Ott, ahol a 6-os megáll...

Finoman szólva: nem estek egymásnak az argentinok és a hollandok, ami különösebben nem csodálható annak ismeretében, hogy már a frankfurti találkozó előtt mindkét válogatott kivívta a továbbjutást.

A kedélyes-komótos barátságos meccsek hangulatát idéző játékon a zaklatottabb napot maguk mögött tudók jó eséllyel elbóbiskoltak, miközben a pályán lévők rendkívüli módon óvták magukat. (Megjegyzendő, hogy itt is, ott is frontemberek sora ücsörgött a kispadon: Crespo, Saviola és Sorin, illetve Robben, Van Bronckhorst és Van Bommel "sárgalapveszély" vagy egyszerűen pihentetési szándék nyomán devalválódott nézővé a "csak" csoportelsőségről döntő mérkőzésen.)

Igazságtalanok lennénk azonban a hollandokkal, ha nem említenénk meg, hogy kezdetben jóval többet dédelgették a labdát, mint ellenfelük, ám Kuyt nyolcméteres, kiszorított helyzetből eleresztett lövésénél többre nem jutottak. A másik oldalon egy szabadrúgást követően akadhatott volna ok az ünneplésre, csakhogy Boulahrouz nem tette meg azt a szívességet a dél-amerikaiaknak, hogy menteni igyekezvén a saját hálójába továbbítja a labdát. Beérte a felső kapufával...

A két 6-os - vagyis pontjai számát tekintve tegnapig a maximumot hozó - társulat a térfélcsere után is döcögött csupán, olyannyira, hogy leszámítva a sokat, de csekély hatékonysággal dolgozó Tevez ígéretes "bikázását", valamint az összecsapás utolsó momentumaként kihagyott látványos helyzetét, nem is volt mit feljegyezni háromnegyed órán át.

A döntetlennel az argentinok lehetnek egy fokkal boldogabbak: jobb gólkülönbségükkel megszerezték a C csoport első helyét, így ők a mexikóiakkal, míg a hollandok a portugálokkal játszanak a nyolcaddöntőben. Ami biztos: fáradtságra egyikük sem panaszkodhat majd.

HOLLANDIA-

ArgentÍna 0-0

C csoport, Frankfurt, 48 000 néző. Jv.: Medina Cantalejo (spanyol).

Hollandia: Van der Sar - Jaliens, Boulahrouz, Ooijer, De Cler - Sneijder (Maduro, 86.), Van der Vaart, Cocu - Kuijt, Van Nistelrooy (Babel, 56.), Van Persie (Landzaat, 67.).

Argentína: Abbondanzieri - Burdisso (Coloccini, 24.), Ayala, Milito, Cufre - Cambiasso, Mascherano, Riquelme (Aimar, 80.), Maxi Rodriguez - Messi (Julio Cruz, 69.), Tevez.

Messi: közeli õrizet
Messi: közeli õrizet
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.