Búcsúk búcsúja

Szerbia és Montenegró - a szétválásról döntő népszavazás folytán - utolsó "közös" mérkőzését játszotta.

S a búcsú jól kezdődött: miközben a szépen, de hatástalanul futballozó elefántcsontpartiak mezőnyfölényt harcoltak ki, előbb Zigics, majd Ilics talált a hálóba. Előbbi lerázta magáról Kouassit, aztán Barry rossz kilépésével párhuzamosan átvette Sztankovics pazar átadását, s a hálóba passzolt (0-1); kisvártatva pedig Domoraud kívánta levenni a labdát a saját ötösén, ám ez nem jött össze, így a szemfüles Ilics köszönte szépen (0-2).

Nem sokkal később a korábban ziccert hibázó Dindane két tizenegyes rúghatott, de csak egy gólt ért el: miután Dudics röplabdás mozdulattal beleütött a labdába, a belőtt büntetőt újrarúgatta a bíró, ám a csatár nem hibázott (1-2). A már kiesett csapatok csatája a folytatásban is hordozott izgalmakat: Nadjot alig félóra után kiállította a bíró, továbbá a fölényben lévő afrikaiak kihagytak egy sor helyzetet. Amikor viszont nem, akkor - a 67. percben - Dindane szerzett fejes gólt (2-2), és Kalou is "büntetett" Dudics újabb kezezése nyomán (3-2). Nyílt, laza meccs volt, s bár tét nélkül zajlott, mondhatjuk: soha roszszabbat.

ELEFÁNTCSONTPART-

SZERBIA ÉS MONTENEGRÓ

3-2 (1-2)

C csoport, München, 66 000 néző. Jv.: Rodriguez (mexikói).

Elefántcsontpart: Barry - Eboué, Domoraud, Boka, Kouassi - Zokora, Y. Toure, Akale (B. Kone, 60.), Keita (Kalou, 73.) - A. Kone, Dindane.

Szerbia és Montenegró: Jevrics - N. Djordjevics, Gavrancsics, Krsztajics (Nadj, 16.), Dudics - Ergics, Duljaj, Sztankovics, P. Djordjevics - Ilics, Zigics (Milosevics, 67.).

Gól: Zigics (10.), Ilics (20.), Dindane (37., 11-esből és 67.), Kalou (86., 11-esből).

C csoport, végeredmény

1. Argentína321-8-17
2. Hollandia321-3-17
3. Elefántcsontpart31-25-63
4. Szerbia és M.3--32-100

Kalou repülne a boldogságtól
Kalou repülne a boldogságtól
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.