Ez a harc: a végső

Poénból írhatnánk, hogy jobb mérkőzést láthattunk, mint amilyet rendre végig kell szenvednünk az NB I-ben, de hát mi, magyarok ne viccelgessünk: azok a "kis" csapatok, amelyek fölléptek a vb-n, egyaránt bemutattak valamit a futball korszerű változatából. Még ha erre nem is a szerda délutáni, lipcsei mérkőzés a legjobb példa...

Mindenesetre Angola csapata halvány reménnyel várta a találkozót, tudniillik győzelme és a mexikói garnitúra veresége (plusz megfelelő gólszám itt meg ott) esetén megcsíphette volna a nyolcaddöntőt. Ehhez képest az első félidőben Irán együttese alakított ki nagyobb helyzeteket, igaz, eredmény nélkül. Elsősorban Ali Daei fejelt fölé tisztán, hat méterről, majd Hashemian következett: bólintása nyomán csak azért nem került a hálóba a labda, mert a gólvonalon álló Mendonca a mezőnybe tessékelte azt. S bár a túloldalon is volt ok az izgalomra, Akwa és Love próbálkozása jóval veszélytelenebbnek mutatkozott az iménti két kísérletnél.

A folytatásban is küzdelmes, mindazonáltal nem éppen pulzusnövelő játék zajlott a pályán - a 60. percig: ekkor Ze Kalanga pompásan adott be jobbról, és Flavio hét lépésről fejelt a kapuba (1-0). Az angolaiak megörültek a fordulatnak, ráadásul a mexikóiak vesztésre álltak a portugálokkal szemben, vagyis újabb afrikai gólok esetén... Aztán itt félbe is szakadt a mondat, mivel néhány próbálkozás után Mahdavikia beküldött egy szögletet, s Bakhtiarizadeh - Joao Ricardo kapus élénk érdeklődése mellett - a hálóba bólintott (1-1). S hát a felek - noha harcoltak becsülettel - ennyiben maradtak. Jó utat!

ANGOLA-IRÁN 1-1 (0-0)

D csoport, Lipcse, 44 000 néző. Jv.: Shield (ausztrál).

Angola: Joao Ricardo - Loco, Jamba, Kali, Delgado - Ze Kalanga, Miloy, Figueiredo (Rui Marques, 73.), Mateus (Love, 23.), Mendonca - Akwa (Flavio, 51.).

Irán: Mirzapour - Kaabi (Borhani, 67.), Rezaei, Bakhtiarizadeh, Nosrati (Shojaei, 13.) - Mahdavikia, Zandi, Madanchi, Teymourian - Hashemian (Khatibi, 39.), Ali Daei.

Gól: Flavio (60.), Bakhtiarizadeh (75.).

D csoport, végeredmény

1. Portugália 3 3 - - 5-1 9
2. Mexikó 3 1 1 1 4-3 4
3. Angola 3 - 2 1 1-2 2
4. Irán 3 - 1 2 2-6 1

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.