Gazdát váltó szépségversenyek

Sem a Miss Universe Hungaryt, sem a Miss World Hungaryt nem Fásy Ádám rendezi a jövőben. A szépségversenyeket tizenöt éve színpadra állító vállalkozó helyét mindkét esetben Gyulai Zoltán üzletember veszi át.

Többé nem Fásy Ádám cége rendezi a két legrangosabb magyarországi szépségversenyt, ám a vállalkozó kisebbségi tulajdont szerzett a kifejezetten efféle rendezvények lebonyolítására létrehozott Magyarország Szépe Kft.-ben. A cég tulajdonosa, Gyulai Zoltán korábban elsősorban a játékszoftveriparban volt érdekelt.

Fásy tizenöt éve rendezi a Miss Universe-t és tíz éve a Miss World Hungaryt. Úgy hírlik, ez utóbbi licenctulajdonosa és alapítója, az angol Julia Morley egy ideje már elégedetlen volt a magyarországi versenyek színvonalával. A licencjogok idei értékesítésekor mindenesetre a szépségversenyeket 1951 óta rendező brit üzletasszony nem Fásyt választotta.

- Olyan ajánlatot tettem, amelyet egyszerűen nem lehetett visszautasítani - nyilatkozta lapunknak Gyulai Zoltán, aki több évre szerezte meg a jogokat. A Magyarország Szépe Kft.-nek egyébként nagy tervei vannak. A cég azt szeretné, hogy a százötven országot átfogó Miss World szépségverseny döntőjét a következő években Magyarországon rendezzék meg. Az idei hazai döntőt mindenesetre látványosra tervezi Gyulai, aki egy XXI. századi Grimm-meséhez hasonlítható történetet szeretne színpadra állítani, melynek keretében "a király keresi a királynőt".

A dolog érdekessége, hogy a másik, Fásy Ádám által hosszú évek óta rendezett szépségverseny, a Miss Universe Hungary jogait is a Magyarország Szépe Kft. szerezte meg, szintén több évre. A cégben Fásy - érdemei elismeréséül - jelképes, négyszázalékos tulajdonrészt kapott, ám a tényleges munkában nem vesz majd részt. A Fásy-mulatóból is ismert vállalkozó ezt egy látványos gesztussal is megerősítette: nemrég az Operettszínházba hívta a korábbi szépségversenyek győzteseit, és elbúcsúzott tőlük. Mint mondta, a jövőben zenei műsorára kíván nagyobb hangsúlyt fektetni.

Fásy Ádám megy...
Fásy Ádám megy...
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.