Elefántcsontpart-Szerbia és Montenegró 3-2

A nyeretlen és már kiesett csapatok mérkőzésén Elefántcsontpart 3-2-re legyőzte Szerbia-Montenegrót a C csoport zárófordulójában.

A tét nélküli találkozón a szerb-montenegróiak alkalmazkodtak gyorsabban a felázott gyephez, és 20 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Elefántcsontpart büntetőből szépített, ráadásul a rivális emberhátrányba került. A második félidőben fordítottak az afrikaiak, akik végül 3 ponttal, míg ellenfelük pont nélkül fejezte be a vb-t.

Elefántcsontpart-Szerbia és Montenegró 3-2 (1-2)

München, 66 ezer néző, v: Marco Rodriguez (mexikói)

Gól: Dindane (35.-11-esből, 67.), Kalou (85.-11-esből), illetve Zigic (10.), Ilic (20.)

sárga lap: Keita (33.), Domoraud (41., 92.), Dindane (43.), illetve Nadj (17., 45+1.), Dudic (35.), Duljaj (37.), Gavrancic (57.)

piros lap: Domoraud (92.), illetve Nadj (45+1.)

Elefántcsontpart: Boubacar Barry - Emmanuel Eboue, Cyrille Domoraud, Arthur Boka, Blaise Kouassi - Didier Zokora, Gneri Yaya Toure, Kanga Akale (Bakary Kone, 60.), Abelkader Keita (Bonaventure Kalou, 73.) - Arouna Kone, Aruna Dindane

Szerbia és Montenegró: Dragoslav Jevric - Nenad Djordjevic, Goran Gavrancic, Mladen Krstajic (Albert Nadj, 16.), Milan Dudic - Ivan Ergic, Igor Duljaj, Dejan Stankovic, Predrag Djordjevic - Sasa Ilic, Nikola Zigic (Savo Milosevic, 67.)

10. perc: Stankovic ívelt a félpályáról a kiugró Zigichez, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, és 7 m-ről elegánsan a kapuba gurított (0-1).

20. perc: egy beadást Domoraud rosszul kezelt le a kapu előtt, Ilic lecsapott a labdára, és 5 m-ről a hálóba vágta (0-2).

35. perc: egy bal oldali beadásba Dudic teljesen feleslegesen kézzel ért bele az ötösön, 11-es. A büntetőt a bíró bemozdulás miatt megismételtette, Dindane viszont másodjára is a bal alsó sarokba rúgta (1-2).

67. perc: Keita pontos beadását Dindane 7 m-ről bólintotta a kapu jobb alsó sarkába (2-2).

85. perc: Kalou lövésébe Dudic kézzel ért bele a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Kalou a kapu bal oldalába lőtte (3-2).

(MTI)

Tekintse meg infografikáinkat:

Vb-menetrend a legfrissebb eredményekkel

Tizenkét stadion a világ közepén

A labdarúgás szabályai

VB-történelem I. - A Rimet-kupa sorsa

A világbajnokságok labdái 1970 óta

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.