Portugália-Mexikó 2-1

Portugália 2-1-re legyőzte Mexikó együttesét, s ezzel megnyerte a D csoportot, amelyből veresége ellenére a közép-amerikai együttes jutott tovább másodikként.

Az első félidő elején Maniche szerzett vezetést a portugáloknak, majd a játékrész közepén Simao Sabrosa büntetőből növelte csapata előnyét. A mexikói válogatott ugyan gyorsan szépített, de újabb gólt már nem tudott szerezni, bár a közép-amerikaiak kihagytak egy büntetőt.

Az európai együttes ezzel százszázalékos produkcióval zárta a csoportkört, míg a félórát emberhátrányban játszó mexikói tizenegy négy ponttal végzett a kvartett második helyén.

Portugália-Mexikó 2-1 (2-1)

Gelsenkirchen, 72 ezer néző, v: Lubos Michel (szlovák)

Gól: Maniche (6.), Sabrosa (24., 11-esből), illetve Fonseca (29.)

sárga lap: Miguel (27.), Maniche (69.) illetve Rodriguez (22.), Perez (27., 61.), Marquez (65.), Zinha (88.)

piros lap: Perez (61.)

Portugália: Ricardo - Miguel (Paulo Ferreira, 62.), Ricardo Carvalho, Fernando Meira, Marco Caneira - Armando Petit, Maniche, Tiago, Luis Figo (Luís Boa Morte, 80.) Simao Sabrosa - Helder Postiga (Nuno Gomez, 69.)

Mexikó: Oswaldo Sanchez - Mario Mendez (Guillermo Franco, 80.), Rafael Marquez, Ricardo Osorio, Carlos Salcido, Gonzalo Pineda (Jose Antonio Castro, 69.) - Francisco Rodriguez (Zinha, a szünetben), Luis Perez, Pavel Pardo - Jose Fonseca, Omar Bravo

6. perc: Sabrosa futott el a bal oldalon, jó ütemű beadására Maniche érkezett és nyolc méterről a léc alá lőtt (1-0).

23-24. perc: Figo szögletébe Marquez ütött bele a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Sabrosa nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázta (2-0).

29. perc: bal oldali szögletből Pardo ívelt a kapu elé, az üresen érkező Fonseca pedig hat méterről a hálóba fejelt (2-1).

"Azt nem mondhatnám, hogy maximálisan elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, de összességében nem lehet okom a panaszra. Az újabb győzelem erőt adhat a folytatáshoz" - mondta amérkőzés után Luiz Felipe Scolari a potugálok szövetségi kapitánya.

"A helyzetkihasználásunk kritikán aluli volt, a kihagyott lehetőségek mellett még büntetőből is képtelenek voltunk betalálni. Összességében mégis elégedett vagyok a csoportmérkőzéseken látottakkal" - értékelt Ricardo La Volpe mexikói szövetségi kapitány.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.