Bush-látogatás: forgalomkorlátozások Budapesten

George Bush amerikai elnök hivatalos budapesti látogatása miatt jelentős mértékű ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek életbe.

Megérkezésekor, szerdán 18 órától 21 óráig teljesen elzárják a forgalom elől a Ferihegy 2-től az V. kerületi Deák Ferenc térig vezető útvonalat. Zárva lesz a 4-es főút bevezető szakasza, a Ferihegyi repülőtérre vezető út (X. XIX. XVIII. kerület), az Üllői út (VIII. kerület), a Kálvin tér (VIII. kerület), a Múzeum körút (VIII. kerület), az Astoria (V. kerület), a Deák tér (V. kerület) útvonal - olvasható a rendőrség honlapján közzétett útvonal tervezetben. Az amerikai elnököt és feleségét a Deák téri Meridien Szállodában helyezik el.

Csütörtökön reggel 7 órától 10 óráig a szállodától a Sándor-palotáig vezető útvonalat - a Deák teret, a Bajcsy-Zsilinszky utat, a József Attila utcát, a Roosevelt teret, a Lánchídat, a Clark Ádám teret, a Hunyadi János utcát, a Dísz teret, a Szent György utcát, a Szent György teret - zárják el a forgalom elől. George W. Busht a Sándor-palotában Sólyom László köztársasági elnök fogadja.

Az útvonal tervezet szerint csütörtökön reggel 9-től délig a Sándor-palotától a Színház utcán, a Dísz téren, a Hunyadi János utcán, a Clark Ádám téren, a Lánchídon, a Roosevelt téren, a József Attila utcán, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcán keresztül, a Parlament épületéig (Kossuth tér) vezető útszakaszon nem lehet majd közlekedni. A tervek szerint kevéssel 11 óra előtt érkezik az amerikai elnök az Országházba, ahol Gyurcsány Ferenc kormányfővel folytat tárgyalást. Később George W. Bush és felesége lerója kegyeletét az 1956-os forradalom áldozatai előtt a Kossuth terén lévő emlékműnél.

Déltől 15 óráig a Kossuth tértől a Meridien Szállodáig vezető útvonal lesz lezárva: a Kossuth tér, az Alkotmány utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Károly körút és a Deák tér.

Délután 14 órától 17 óráig nem lehet majd közlekedni a Meridien Szállodától a Citadellára vezető útvonalon, amely érinti - a pesti oldalon - a Deák teret, a Károly körutat, a Kossuth Lajos utcát, a Szabadsajtó utat, az Erzsébet hidat és a - budai oldalon - a Hegyalja utat, a Sánc utcát, valamint a Szirtes utat. A program szerint Bush elnök a Citadellán nagy jelentőségű beszédet mond, melyet a CNN hírtelevízió élőben közvetít.

Az elnöki különgép csütörtökön várhatóan 18 órakor hagyja el a Ferihegyi repülőteret, ezért 16 órától 19 óráig lezárják az odáig vezető útvonalat. Ez: Citadella (I. kerület), Szirtes út, Sánc utca, Hegyalja út, Erzsébet híd, Szabadsajtó út, Kossuth Lajos utca, Astoria, Múzeum körút, Kálvin tér, Üllői út (IX. kerület), a Ferihegyi repülőtérre vezető út (XVIII-XIX. kerület), a 4-es főút kivezető szakasza.

A felsorolt utak mindkét oldalán, csütörtök 20 óráig megállási tilalom van érvényben.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.