Nesze, valami!

Nem vártunk, és nem is kaptunk sokat az A csoport két csalódott (már a találkozó előtt kiesett) válogatottjának mérkőzésétől. A presztízs csekély hajtóerő volt a lengyel és a Costa Rica-i csapat számára is, ezzel együtt már kezdetben az európaiak látszottak aktívabbaknak.

Mégis a karibi garnitúra ért el gólt a 25. percben: Gomez szabadrúgását annak ellenére nem tudta hárítani Boruc, hogy a labda kedvesen a kapu közepére tartott (0-1). Kisvártatva aztán szolid ünnepséget rendezhettek a játékosoknál motiváltabb lengyel szurkolók: Zurawski szögletére Bosacki kitűnően robbant be, miközben Porras kapus megbotlott Smolarek lábában (1-1)...

A félidei döntetlen az eredménytől függetlenül kiebrudalt Pawel Janas együttesének tetszhetett kevésbé, erre utalt legalábbis, hogy a társulat előszeretettel tartózkodott a rivális tizenhatosa környékén. S lám, a mérsékelt akarásnak újabb gól lett az eredménye: a 66. percben - most Krzynowek szögletét követően - újfent Bosacki érkezett, ezúttal fejjel (2-1). Costa Ricát legföljebb az vigasztalhatta, hogy a vereséggel ugyanoda jutott, mint vetélytársa a győzelemmel. Sehova.

LENGYELORSZÁG-

COSTA RICA 2-1 (1-1)

A csoport, Hannover, 43000 néző. Jv.: Samszul Majdin (szingapúri).

Lengyelország: Boruc - Baszczynski, Bak, Bosacki, Zewlakow - Krzynowek, Radomski (Lewandowski, 64.), Szymkowiak, Smolarek - Jelen, Zurawski (Brozek, 46.).

Costa Rica: Porras - Drummond (Wallace, 70.), Marin, Umana - Gonzalez, Solis, Centeno, Bolanos (Saborio, 79.), Badilla - Gomez (Hernandez, 82.), Wanchope.

Gól: Gomez (25.), Bosacki (33. és 66.).

A csoport, végeredmény

1. Németország33--8-29
2. Ecuador32-15-36
3. Lengyelország31-22-43
4. Costa Rica3--33-90

Ez lesz ma


D csoport: Portugália-Mexikó, Gelsenkirchen, 16, jv.: Michel (szlovák); Irán-Angola, Lipcse, 16, jv.: Shield (ausztrál). C csoport: Argentína-Hollandia, Frankfurt, 21, jv.: Medina Cantalejo (spanyol); Elefántcsontpart-Szerbia és Montenegró, München, 21, jv.: Rodriguez (mexikói).

Tekintse meg infografikáinkat:

Vb-menetrend a legfrissebb eredményekkel

Tizenkét stadion a világ közepén

A labdarúgás szabályai

VB-történelem I. - A Rimet-kupa sorsa

A világbajnokságok labdái 1970 óta

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.