Budapest zár alatt

Az amerikai elnök látogatásakor a budapestiek szokhatják a közlekedési káoszt: hosszú órákig sem gurulni, még hosszabb ideig - csütörtök este nyolc óráig - pedig parkolni sem lehet majd azokon az utakon, ahol George W. Bush és kísérete végighajtat. A védett útvonalakon jóval a konvoj érkezése előtt a keresztirányú forgalmat is leállítják. A forgalmi zárlat idején a BKV-járatok sem közlekedhetnek, de még biciklivel és gyalog sem lesznek járhatók az utak.

Ami a korlátozásokat illeti: szerda este hattól kilenc óráig a Ferihegy 2 és a Meridien Szálló közötti útvonalat rekesztik el hermetikusan. Három órán át üres lesz a Kálvin tér, a Múzeum körút, az Astoria, a Károly körút és a Deák tér.

Csütörtökön Bush először a Sándor-palotába, onnan a Parlamentbe megy, utána vissza a szálláshelyére, majd a Citadellához látogat, végül irány Ferihegy. Emiatt hosszabb időre gyakorlatilag az egész belvárost lezárják. A Deák tér reggel héttől délután ötig, a Bajcsy-Zsilinszky út reggel héttől délután háromig, a József Attila utca, a Roosevelt tér, a Lánchíd és a Clark Ádám tér héttől délig lesz járhatatlan. Az Alkotmány utcán és a Kossuth téren reggel kilenctől délután háromig, a Károly körúton déltől ötig, az Astoriánál dél és délután három, majd négy és este hét, az Erzsébet hídon, a Kossuth Lajos utcán és a Hegyalja úton pedig délután kettőtől este hétig lesz kordon. (B. T.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.