Ecuador-Németország 0-3

A házigazda német válogatott 3-0-ra legyőzte az ecuadori csapatot az A csoport harmadik fordulójában, így Jürgen Klinsmann együttese százszázalékos mérleggel jutott a legjobb 16 közé, ahol a B csoport második helyezettjével találkozik majd.

A német csapat már az első félidőben eldöntötte a találkozót, hiszen Miroslav Klose kétszer is beköszönt az addig hibátlan ecuadori védelemnek, a fordulás után Lukas Podolski alakította ki a végeredményt.

Már a találkozó előtt eldőlt, hogy az eredménytől függetlenül Ecuador is nyolcaddöntős.

Ecuador-Németország 0-3 (0-2) 

Berlin, 72 ezer néző, v: Valentyin Ivanov (orosz)

Gól: Klose (4., 44.), Podolski (57.)

sárga lap: Valencia (51.), illetve Borowski (75.)

Ecuador: Cristian Mora - Ulises de la Cruz, Jorge Guagua, Giovanny Espinoza, Paul Ambrossi - Edison Mendez, Edwin Tenorio, Marlon Ayovi (Patricio Urrutia, 68.), Luis Antonio Valencia (Christian Lara, 63.) - Felix Borja (Cristian Benitez, a szünetben), Ivan Kaviedes

Németország: Jens Lehmann - Arne Friedrich, Robert Huth, Per Mertesacker, Philipp Lahm - Bernd Schneider (Gerald Asamoah, 73.), Torsten Frings (Tim Borowski, 66.), Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger - Lukas Podolski, Miroslav Klose (Oliver Neuville, 66.)

4. perc: egy szöglet után röviden szabadítottak fel az ecuadori védők, így Mertesacker adhatott keresztbe a bal oldalról, Schweinsteiger tálalt Klose elé, a támadó pedig kapásból nyolc méterről a bal sarokba lőtt (0-1).

44. perc: Ballack ugratta ki Klosét, aki Mora kapus mellett elhúzta a labdát, majd az üres kapuba gurított (0-2).

57. perc: Schneider robogott el a jobb oldalon, középre adását követően Podolski hat méterről becsúszva a jobb sarokba lőtte a labdát (0-3).

"Elégedett vagyok, mert magabiztosan és három győzelemmel nyertük meg a csoportot. Az első kört tehát kipipáltuk, csatáraink nagyszerű formát mutatnak, ami gólokban mutatkozott meg. Az igazi vb azonban csak most kezdődik, a folytatásban már sokkal nehezebb dolgunk lesz" - mondta a mérkőzés befejeztével Jürgen Klinsmann, német szövetségi kapitány.

"A következő meccsen jobban kell hajtanunk, ma a németek egyértelműen felülkerekedtek rajtunk, mivel nem találtuk a ritmust. A nyolcaddöntőben már a legjobb összeállításunkban lépünk pályára" - nyilatkozta Luis Fernando Suarez, az ecuadori válogatott szövetségi kapitánya.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.