Costa Rica-Lengyelország 1-2

A lengyel válogatott győzelemmel búcsúzott a világbajnokságtól, miután az A csoport zárófordulójának tét nélküli összecsapásán 2-1-re nyert Costa Rica ellen.

A gólok sorát Ronald Gomez nyitotta meg a 25. percben, Bartosz Bosacki nyolc perccel később egyenlített, majd a második félidő derekán a győztes találatot is megszerezte.

A becsülettel küzdő lengyelek a csoport harmadik helyén végeztek, a közép-amerikai alakulat pedig pont nélkül fejezte be vb-szereplését.

Costa Rica-Lengyelország 1-2 (1-1)

Hannover, 43 ezer néző, v.: Samszul Majdin (szingapúri)

Gól: Gomez (25.), illetve Bosacki (33., 66.)

sárga lap: Umana (17.), Marin (45+2.), Gomez (45+2.), Badilla (56.), Gonzalez (76.), illetve Radomski (18.), Bak (24.), Zewlakow (29.), Baszczynski (60.), Boruc (91.)

Costa Rica: Jose Francisco Porras - Jervis Drummond (Harold Wallace, 70.), Luis Marin, Michael Umana - Leonardo Gonzalez, Mauricio Solis, Walter Centeno, Christian Bolanos (Alvaro Saborio, 79.), Gabriel Badilla, Ronald Gomez (Carlos Hernandez, 82.) - Paulo Wanchope

Lengyelország: Artur Boruc - Marcin Baszczynski, Jacek Bak, Bartosz Bosacki, Michal Zewlakow - Jacek Krzynowek, Arkadiusz Radomski (Mariusz Lewandowski, 64.), Miroslaw Szymkowiak, Euzebiusz Smolarek - Ireneusz Jelen, Maciej Zurawski (Pawel Brozek, a szünetben)

25. perc: Ronald Gomez végzett el szabadrúgást mintegy 19 méterről: a csatár a sorfal mellett, az elmélázó kapus lába között suhintotta a hálóba a labdát (1-0).

33. perc: Zurawski szögletrúgását Bosacki kapásból a léc alá bombázta. (1-1).

66. perc: sarokrúgásból újra Bosacki volt eredményes: a lengyel játékos Krzynowek szögletét bólintotta a hálóba (1-2).

"Minden megpróbáltunk, voltak esélyeink. Nagyon csalódott vagyok, hogy pont nélkül távozunk a vb-ről" - mondta Luis Marin, a Costa Rica-i válogatott szövetségi kapitánya.

"Sok bírálat ért bennünket az elmaradó gólok miatt, de ma kettőt is szereztünk, még ha egy hátvéd révén is. Nagyon meleg volt a stadionban, de a csapat betartotta a megbeszélt taktikát"  - értékelt Pawel Janas, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.