Dobrev Klára a nyolcadik kerületbe viszi Laura Busht

Laura Bush a diplomáciai szokásoknak megfelelően hölgyprogramon vesz részt, miközben férje, az amerikai elnök magyarországi vendéglátóival tárgyal csütörtökön.

A reggeli órákban Bush elnök Sólyom László köztársasági elnökkel folytat megbeszélést a Sándor Palotában, s ezalatt a First Lady Sólyom Erzsébet asszonnyal teázik a Kék szalonban.

A délelőtti órákban a Parlament épületében Laura Bush az emlőrákról, megelőzéséről és az ellene való harcról, az ebben tapasztalt civil összefogásról szóló kerekasztal beszélgetésen vesz részt Dobrev Klárával, a miniszterelnök feleségével, valamint olyan hölgyekkel, akik maguk is megküzdöttek a mellrákkal.

Laura Busht a programjaira elkíséri az Egyesült Államok magyarországi, illetve Magyarország amerikai nagykövete, George Herbert Walker, illetve Simonyi András felesége is.

Délután az amerikai elnök felesége Dobrev Klárával egy józsefvárosi bölcsődét keres fel, amely részt vesz a lassan országossá bővülő Biztos Kezdet programban. A szociális és munkaügyi minisztérium kiemelt programjának célja, hogy a hátrányos helyzetben nevelkedő hat éven aluli gyerekeket és családjaikat segítse hozzá az egyenlő eséllyel való induláshoz.

Mint az MTI Dobrev Klárához közelálló forrásból megtudta, a miniszterelnök felesége azért ebbe a bölcsődébe invitálta meg a magas vendéget, mert úgy véli: Magyarország nem csak a kiemelkedő sikerekre lehet büszke, hanem azoknak a teljesítményére is, akik hátrányos helyzetből indulva érnek el eredményeket. Ez a program, s keretében az intézmény ahhoz ad segítséget, hogy a gyerekek és családjaik is jobb eséllyel indulhassanak neki az életnek.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.