Válogatások szezonja

Jön a nyár, és egyre több válogatásalbum jelenik meg - köztük egy-két figyelemre méltó is. Itt van például a Café Bar címet viselő korong, amelyen kellemes, igényes, többnyire fiatal nőknek szóló dallamokat gyűjtöttek egybe az elmúlt néhány évtizedből.

Bobby McFerrin Don't Worry Be Happyje, Liza Minnelli New York, New Yorkja, Nat King Cole Let There Be Love-ja, Joe Cocker You Are So Beautifulja vagy Aretha Franklin I Say A Little Prayerje mind már bizonyított klasszikus, Jamie Cullum, Norah Jones, Robbie Williams és Nicole Kidman pedig a fiatalabb generációt képviselik. De a többi nóta is remekül megállja a helyét egy vízparti ejtőzés közben, vagy éppen egy fárasztó nap után otthon.

Aki pedig napjaink hazai rockzenéjére kíváncsi, annak az Old Man's harmadik válogatásalbuma ajánlható, amely rögtön egy dupla album. Ezen is hallhatók nagy öregek, mint Hobo, Deák Bill Gyula, Török Ádám, Ferenczi György vagy épp Takács Tamás, már bizonyított fiatalabbak, mint a Hooligans, a Cotton Club Singers, vagy egészen új tehetségek, mint Tóth Veronika - és a lista ezúttal sem teljes. Persze a két album végighallgatása után is felmerülnek még nevek, amelyektől szívesen meghallgatnánk egy-egy dalt - ezeket majd a következő korongon keressük.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.