Építés- és lakásügy: két új szakállamtitkársághoz kerül

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumon (ÖTM) belül megalakuló településfejlesztési és építésügyi, valamint az önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkársághoz kerül a megszűnő Országos Lakás és Építésügyi Hivatal feladata.

Orodán Sándor, az ÖTM szóvivője elmondta, hogy az önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkárt e hét csütörtökén mutatta volna be Lamperth Mónika miniszter, ám az amerikai elnök látogatása miatt csak egy héttel később, június 29-én kerülhet erre sor.

A szóvivő sem megerősíteni sem cáfolni nem akarta azt a lapinformációt, hogy erre a tisztségre  Bujdosó Sándor, a közelmúltban megszűnt Belügyminisztérium, önkormányzati ügyekért felelős helyettes államtitkára a jelölt. Az új szakállamtitkárokat Lamperth Mónika szeretné bejelenteni - mondta. Orodán Sándor közölte: július 6-án tervezik bemutatni az új településfejlesztési és építésügyi államtitkárt, július 13-án az idegenforgalomért és sportért felelős államtitkárokat.

Lapértesülés szerint az új településfejlesztési és építésügyi államtitkári posztra Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnöke a jelölt. Borsi László, az OLÉH elnöke megerősítette, hogy a hivatal várhatóan július 31-ig megszűnik, és a 82 alkalmazottból 49-et elbocsátanak, míg a megmaradó 33 szakemberből 22 a településfejlesztés és építésügyi államtitkárságon belül megalakuló építésügyi főosztályhoz, míg 11-en az önkormányzati és lakásügyi államtitkárságon belül létrejövő lakásügyi osztályhoz kerülnek. "Mivel azonban az elbocsátásokat a leépítés előtt 30 nappal be kell jelenteni, így várhatóan június végéig értesülnek erről az érintettek" - közölte Borsi László, majd hozzátette, hogy a jövőjével kapcsolatban annyit elmondott, hogy tudomása szerint Lamperth Mónika nem számít munkájára az új minisztériumban. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.