Kettes, elégséges

Amikor Cristiano Ronaldo nyolcadszor gabalyintotta öszsze az ellenfél lábát, és nyolcadszor nem ért el vele semmit, a külső szemlélő arra gondolt: miért tűrik a társak e mértéktelen "önzőzést"? Egyebek mellett ilyesmin is rágódhatott a néző, tekintettel arra, hogy az első félidőben szinte semmit nem mutattak a felek. Azazhogy Figo az arcát többször is odamutatta a francia bírónak azt követően, hogy Nosrati rajtahagyta stoplijai nyomait, de ennél érdekfeszítőbb esemény tényleg nem történt a háromnegyed óra során.

A D csoport nyitó körében Mexikótól két góllal kikapó ázsiaiak a térfélcsere után a korábbiaknál is kevesebb igényt jelentettek be a labdára, s mivel az a legritkább esetben volt náluk, azon sem lehetett volna csodálkozni, ha Ricardo portugál kapus munkanélküli segélyért folyamodik.

Hanem az 55. percben a magát ráncba szedő Cristiano Ronaldo ígéretes lövést eresztett meg Mirzapour kapujára, nyolc perccel később pedig - Figo figyelmes tálalása nyomán - az Angola elleni győztes találkozót még kihagyó Deco nála is pontosabban célzott: 22 méteres löketénél esélye sem volt az irániak utolsó emberének (1-0). Bár ijedtükben az irániak két helyzetet is elpuskáztak a folytatásban (Khatibi lábbal, Hashemian fejjel szerezhetett volna gólt), a 79. percben végképp lemondhattak vb-álmaikról: miután Golmohammadi a tizenhatos csücskénél, de már a büntetőterületen belül elkaszálta Figót, a jogos tizenegyest Cristiano Ronaldo a jobb felső sarokba vágta (2-0).

Újabb "andalgós" sikerükkel a portugálok a legjobb tizenhatban, míg a második vereségüket elszenvedő irániak máris otthon érezhetik magukat. Van, aki másra számított?

PORTUGÁLIA-IRÁN

2-0 (0-0)

D csoport, Frankfurt, 47 000 néző. Jv.: Poulat (franciaország)

Portugália: Ricardo - Miguel, Ricardo Carvalho, Meira, Nuno Valente - Deco (Tiago, 80.), Costinha, Maniche (Petit, 67.), Figo (Simao Sabrosa, 88.) - Cristiano Ronaldo, Pauleta.

Irán: Mirzapour - Kaabi, Rezaei, Golmohammadi (Bakhtiarizadeh, 89.), Nosrati - Mahdavikia, Nekounam, Karimi (Zandi, 68.), Teymourian - Madanchi (Khatibi, 66.), Hashemian.

Gól: Deco (63.), Cristiano Ronaldo (80., 11-esből).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.