Angola: "Trinidad" Afrikából

Angola játékosai borzasztó tizenöt-húsz perccel mutatkoztak be a nagyvilágnak - ez alatt a portugálok úgy cikáztak közöttük, ahogyan csak akartak -, ám a kezdeti idegesség már az afrikai újoncok első vb-mecscsén elmúlt, így nem keltett meglepetést, hogy péntek este Mexikóval szemben ugyanúgy ellenállt a kis csapat, mint a 0-1-es premier nagyobbik részében. Marqueznak a sorfalon megpattanó szabadrúgása ugyan a bal kapufáról pattant ki, ám az első félidőben egyáltalán nem látszott, hogy a vb-részvétel tekintetében 13:1 az arány, a FIFA-listán pedig ötvenegy helynyi a különbség a legutóbb negyedikként rangsorolt közép-amerikaiak javára. (Angola egyébként tizenkilenc helyet ver Magyarországra, ha ez még foglalkoztat valakit.) A legtöbb, amit az esélyes csapat a szünetig felvonultatott, csupán a mit sem érő mezőnyfölény volt, s az is főként abból fakadt, hogy az outsiderek hátrahúzódtak, miközben egyedül Akwát hagyták elöl. Szegény a labdával és tőle tisztes távolban maradó társaival sem találkozott...

A második félidő elején váratlanul feljebb nyomult az angolai csapat, ám kevésbé ellenőrzött térfelén két ziccer is nyílt a mexikóiak előtt. Az elsőt Franco, a másodikat Bravo rontotta el - mindkétszer Joao Pereira kapus védett -, s az utóbbi helyzet kimaradásakor kiváltképp Jamba könnyebbült meg, mert az akciót az afrikai középhátvéd "indította", mégpedig úgy, hogy a labdával hátba rúgta társainak egyikét. Majd a 78. percben Andre Macanga fölöslegesen kezezett, és piros lapot kapott, de Angola - Fonseca közbeugrásakor megint a kapufa segítségével - megőrizte a Svédország-Trinidad és Tobago meccset idéző gól nélküli döntetlent. Immár a méltóságával együtt.

ANGOLA-MEXIKÓ 0-0

D csoport, Hannover, 40 000 néző. Jv.: Maidin (szingapúri).

Angola: Joao Ricardo - Loco, Jamba, Kali, Delgado - Ze Kalanga (Miloy, 83.), Andre Macanga, Figueiredo (Rui Marques, 73.), Mateus (Mantorras, 68.), Mendonca - Akwa.

Mexikó: Sanchez - Marquez, Osorio, Salcido - Mendez, Zinha (Arellano, 53.), Torrado, Pardo, Pineda (Morales, 78.) - Franco (Fonseca, 74.), Bravo.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.