Brazília - Ausztrália: 2-0

A címvédő brazil labdarúgó-válogatott második csoportmérkőzésén 2-0-ra legyőzte az ausztrál csapatot, így két győzelemmel, a  harmadik forduló eredményétől függetlenül bejutott a legjobb 16 közé a németországi világbajnokságon.

Guus Hiddink, az ausztrálok szövetségi kapitánya tökéletesen felkészítette csapatát az ötszörös világbajnok ellen, hiszen az első félidőben nem jutott el helyzetig a selecao. Sőt, negyvenöt perc alatt még a kaput sem találták el a brazilok, míg az ausztrálok távoli lövésekkel veszélyeztettek.

A szünet után szinte azonnal megszerezte a vezetést a brazil gárda, ezután kissé "ráült" az eredményére, így az ausztrálok többször is egyenlíthettek volna. A hajrában mindkét csapatnak akadtak gólszerzési lehetőségei, ezekből egyet a dél-amerikaiak értékesítettek és eldöntötték a találkozót.

F csoport, 2. forduló: Brazília-Ausztrália 2-0 (0-0)

Brazília:

Dida Cafú, Lucio, Juan, Roberto Carlos - Emerson (Gilberto Silva, 72.), Zé Roberto, Kaká, Ronaldinho - Adriano (Fred, 88.), Ronaldo (Robinho, 72.)

Ausztrália:

Mark Schwarzer - Lucas Neill, Craig Moore (John Aloisi, 69.), Tony Popovic (Marco Bresciano, 41.), Jason Culina - Brett Emerton, Scott Chipperfield, Vince Grella, Tim Cahill (Harry Kewell, 56.) - Mile Sterjovski, Mark Viduka

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.