Olaszország - Egyesült Államok: 1 - 1

Döntetlennel végződött az olasz és amerikai válogatott "háborúja" a németországi labdarúgó-világbajnokságon az E csoport második fordulójában.

Az amerikaiak agresszív letámadó stílusa meglepte az olaszokat. Bruce Arena gárdája többet birtokolta a labdát, fölényben játszott és több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél a találkozó kezdeti szakaszában. A 28. percben De Rossi kapott piros lapot, de az amerikaiak csak bő negyed óráig voltak emberelőnyben, a 45. percben Mastroeni jutott a kiállítás sorsára.

A második félidő amerikai kiállítással kezdődött, Pope kapta meg második sárga lapját. A létszámfölénybe került olaszok átvették az irányítást, sokkal aktívabbak voltak, mint az első játékrészben. A felfokozott hangulatú meccsen rengeteg durva szabálytalanságot követtek el mindkét oldalon. Bár az olaszok gyakorlatilag egy félidőt eggyel többen voltak a pályán, létszámfölényük mégsem volt teljes, mert a derekára rúgást kapó Perrotta 25 percig csak sántikált a jobb oldalon, lecserélni már nem lehetett, mert "elfogyott" a három lehetőség. A "futballháború" döntetlennel ért véget.

E csoport, 2. forduló: Olaszország-Egyesült Államok 1-1 (1-1)

Olaszország:

Gianluigi Buffon - Cristian Zaccardo (Alessandro Del Piero, 54.), Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta - Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Simone Perrotta - Francesco Totti (Gennaro Gattuso, 35.) - Luca Toni (Vincenzo Iaquinta, 62.), Alberto Gilardino

Egyesült Államok:

Kasey Keller - Steve Cherundolo, Oguchi Onyewu, Eddie Pope, Carlos Bocanegra - Clint Dempsey (DaMarcus Beasley, 63.), Claudio Reyna, Pablo Mastroeni, Bobby Convey (Jimmy Conrad, 52.) - Landon Donovan, Brian McBride

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.