Ghána - Csehország: 2-0

Ghána megérdemelten győzött a jóval esélyesebbnek tartott Csehország ellen a németországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának 2. fordulójában, ezzel nyílttá tette a továbbjutásért folytatott harcot.

Villámrajtot vett Ghána: az első lehetőségét értékesítve, a vb leggyorsabb találatával már a 2. percben vezetést szerzett. A bekapott gól sokkolta a sérült Milan Barost és Jan Kollert nélkülöző cseh válogatottat, amely ugyan mezőnyfölényben futballozott, mégsem tudott igazán kibontakozni. Az újabb helyzeteket kidolgozó, Appiah vezérelte afrikai együttes magabiztosan őrizte egygólos előnyét.

A második félidő  cseh rohamokkal indult, ám a villámgyors ghánai kontrák sem voltak veszélytelenek. A 65. percben Ujfalusi kiállítása miatt emberhátrányba került Karel Brückner gárdája,  s ez megpecsételte a csehek sorsát. Az afrikaiak még azt is megengedhették maguknak, hogy büntetőt hibázzanak, hiszen riválisuk játékában nem volt átütőerő. Ghána sorra alakította ki helyzeteit, számtalan kihagyott ziccer után Muntari bevette Cech kapuját és eldöntötte a találkozót.

E csoport, 2. forduló: Csehország-Ghána  0-2 (0-1)

Csehország:

Petr Cech - Zdenek Grygera, David Rozehnal, Tomas Ujfalusi, Marek Jankulovski - Tomas Galasek (Jan Polak a szünetben) - Karel Poborsky (Jiri Stajner 56.) , Tomas Rosicky,  Pavel Nedved, Jaroslav Plasil (Libor Sionko 68.) - Vratislav Lokvenc

Ghána:

Richard Kingston - John Pantsil, Habib Mohamed, John Mensah, Shilla Illiasu - Sulley Muntari, Michael Essien, Stephen Appiah, Otto Addo (Derek Boateng a szünetben) - Asamoah Gyan (Razak Pimpong 85.), Matthew Amoah (Eric Addo 80.)

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.