Portugália - Irán: 2-0

Portugália második csoportmérkőzését is megnyerte a németországi labdarúgó-világbajnokságon - ezúttal Iránt győzte le 2-0-ra -, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az első játékrészt végig irányította a portugál válogatott, amely számtalan helyzetet dolgozott ki. Az irániak remek formában védő kapusuknak és szerencséjüknek köszönhették, hogy nem dőlt el 45 perc alatt a mérkőzés.

A második félidőt aktívabban kezdték az irániak, akik a korábbinál több időt töltöttek ellenfelük térfelén, de továbbra is a portugálok akarata érvényesült. A hajrában az ázsiaiak egyre nyíltabban és veszélyesebben játszottak, Cristiano Ronaldo tizenegyesgólja azonban eldöntötte a mérkőzést.

D csoport, 2. forduló: Portugália-Irán 2-0 (0-0)

Portugália:
Ricardo Pereira - Miguel, Ricardo Carvalho, Fernando Meira, Nuno Valente - Deco (Tiago, 80.), Francisco Costinha, Maniche (Petit, 67.), Luis Figo (Simao, 88.), Cristiano Ronaldo - Pauleta

Irán:
Ebrahim Mirzapur - Hosszein Kaebi, Rahman Rezaei, Jahja Golmohamadi (Sohrab Bahtiarizadeh, 89.), Mohamed Noszrati - Mehdi Mahdavikia, Dzsavad Nekunam, Ali Karimi (Feridun Zandi, 68.), Anderanik Tejmurjan - Merzad Madancsi (Rasul Pakihatibi, 66.), Vahid Hasemian

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.