Szerbia Irapuatója

Nagyjából úgy játszadoztak az argentinok a szerbekkel Gelsenkirchenben, ahogyan a jugoszlávok a magyarokkal, amikor 1997-ben "egy-hétre" érkeztek Budapestre. Saviola finom passzát Maxi Rodriguez már a hatodik percben bevágta (1-0), s ettől igen hamar összetörtek a fehérben játszó - illetőleg egyáltalán nem játszó - kékek.

Olyan nagy volt a dél-amerikai fölény, hogy még a bajból is tőkét kovácsolt Argentína felszabadultan futballozó válogatottja. A megsérült Luis Gonzalezt a 17. percben le kellett cserélni, de a középpályás helyére álló Cambiasso fél óra múltán azt igazolta: a kezdő csapatban a helye. (Egyébként a halványkék-fehérek első meccsén a kivonuló tizenegyben szerepelt.) Az eredetileg védekező játékos szédítő akciót fejezett be prímán: előzőleg Saviola és Riquelme könnyedén elgurigázott az ellenfél tizenhatosánál, majd Crespo érzéssel sarkazott, és a trükkös átadást Cambiasso a léc alá küldte (31. perc: 2-0).

A rivális szétesését az is bizonyította, hogy Krsztajics - látszólag - könnyű labdát vesztett Saviolával szemben az oldalvonalnál, s bár a befelé induló csatár lövésébe Jevrics kapus még beleütött, a kipattanót Maxi Rodriguez vidáman továbbíthatta két-három méterről a hálóba. Igaz, a közeli lövés úgy ment be, hogy előbb a jobb kapufát, majd a gólvonalon Gavrancsics lábát is érte (3-0).

A második félidőben következett a másik három. Ebben a szakaszban a Mascheranót "faragó" Kezsmant a mérkőzés olasz játékvezetője kiállította (65. perc), aztán Maxi Rodriguezt felváltotta Messi, és a 78. percben úgy játszotta meg Crespót, hogy társának csupán át kellett gurítania a labdát a kapuvonalon (4-0). A 84. percben Tevez alagútcsellel csapta be Gavrancsicsot, elfektette Duljajt is, és a ragyogó szólót ahhoz méltóan fejezte be, majd a 88.-ban az ötödik szerzője adott gólpasszt Messinek, és elérkezett Szerbia "Irapuatója" (6-0).

Az egyoldalúan látványos találkozón Argentína együttese - talán még nem is mindent kiadva magából - gálaelőadást mutatott be, amellyel bejelentette igényét a világbajnoki címre...

ARGENTÍNA-SZERBIA ÉS MONTENEGRÓ 6-0 (3-0)

C csoport, Gelsenkirchen, 52 000 néző. Jv.: Rosetti (olasz).

Argentína: Abbondanzieri - Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin - Maxi Rodriguez (Messi, 75.), Luis Gonzalez (Cambiasso, 17.), Mascherano, Riquelme - Saviola (Tevez, 58.), Crespo.

Szerbia és Montenegró: Jevrics - Duljaj, Gavrancsics, Dudics, Krsztajics - Koroman (Ljuboja, 49.), Sztankovics, P. Djordjevics, Nadj (Ergics, 46.) - Milosevics (Vukics, 69.), Kezsman.

Gól: Maxi Rodriguez (6. és 41.), Cambiasso (31.), Crespo (78.), Tevez (84.), Messi (88.).

Fly Rodriguez!
Fly Rodriguez!
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.