Hollandia-Elefántcsontpart 2-1

A holland válogatott 2-1-re nyert Elefántcsontpart ellen a C csoport második fordulójában, ezzel az argentinokkal együtt bejutott a nyolcaddöntőbe.

A gólok sorát Robin van Persie nyitotta meg a 23. percben, majd Ruud van Nistelrooy négy perc múlva újabb találatot ért el. Tíz perccel később szépített Bakary Kone, az afrikai gárda azonban nem tudott kiegyenlíteni.

Hollandia-Elefántcsontpart 2-1 (2-1)

Stuttgart, 50 ezer néző, v.: Oscar Ruiz (kolumbiai)

Gól: van Persie (23.), van Nistelrooy (27.), illetve B. Kone (38.)

sárga lap: Robben (34.), Mathijsen (35.), van Bommel (58.), Boulahrouz (94), illetve Zokora (25.), Drogba (41.), Boka (66.)

Hollandia: Edwin van der Sar - Johnny Heitinga (Khalid Boulahrouz, a szünetben), Andre Ooijer, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst - Mark van Bommel, Wesley Sneijder (Rafael van der Vaart, 50.), Philip Cocu - Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy (Denny Landzaat, 73.), Arjen Robben

Elefántcsonpart: Jean-Jacques Tizie - Emmanuel Eboue, Kolo Toure, Arthur Boka, Abdoulaye Meite - Didier Zokora, Bakary Kone (Aruna Dindane, 62.), Gneri Yaya Toure, Romaric (Gilles Yapi Yapo, 62.)- Arouna Kone (Kanga Akale, 73.), Didier Drogba

23. perc: van Persie-t szabálytalanul akasztották az elefántcsontpartiak, a megítélt szabadrúgást a sértett végezte el: 18 méterről bődületes erővel lőtte ki a jobb felső sarkot (1-0).

27. perc: Robben ugratta ki van Nistelrooyt a 16-osnál, a csatár átvette a labdát, majd 12 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (2-0).

38. perc: Bakary Kone középről indult, jobbra húzott, majd 17 méterről a holland kapu jobb felső sarkába bombázott (2-1).

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.