Három a tizenhathoz

Két ecuadori helyzet foglalta keretbe az első félidőt: az egyikből gól született, a másikból nem.

A dél-amerikai együttes gyönyörű találattal szerzett vezetést, és nyugtatta meg magát: Valencia jobboldali beadását Carlos Tenorio fejelte a kapuba a 8. percben. A szünet előtt nem sokkal kísértetiesen hasonló akciót követően laposan érkezett a labda, ám Delgado kihagyta a helyzetet. Costa Rica-i részről egyedül Sequeira lehetősége érdemel említést, ám a középpályás ügyetlenül mellé fejelt.

A folytatásra a gólszerző nélkül érkeztek az ecuadoriak, ám Delgado megnyugtatta a szurkolókat: Mendezzel paszszolgatott, majd kilőtte a bal sarkot. Úgy gondolta, ezzel megtette a magáét, mert nem sokkal később cserét kért, ám Suarez szövetségi kapitány nem gondolta úgy, hogy hallgatnia is kell rá. A németek ellen két gólt szerző Wanchope ezúttal csak elvétve találkozott a labdával, ennek köszönhetően a közép-amerikaiak támadójátéka említést is alig érdemel. Saborio "talált" egy szögletet, ám lecsúszott lövése a kapufán csattant. A kényelmesen játszó, megnyugtató előnyüket őrző ecuadoriak kevéssel a lefújás előtt - természetesen jobboldali akciót követően - újabb gólt szereztek: Mendez beadását Kaviedes bekülsőzte a hálóba (3-0).

A nyolc csoportból elsőként az A-ban dőlt el a továbbjutás: Ecuador és Németország már a legjobb tizenhat között van, Costa Rica és Lengyelország kiesett.

ECUADOR-COSTA RICA

3-0 (1-0)

A csoport, Hamburg, 50 000 néző. Jv.: Codjia (benini).

Ecuador: Mora - De la Cruz, Hurtado, Espinoza (Guagua, 69.), Reasco - Mendez, E. Tenorio, Castillo, Valencia (Urrutia, 74.) - Delgado, C. Tenorio (Kaviedes, 46.).

Costa Rica: Porras - Marin, Umana, Wallace - Gonzalez (Hernandez, 56.), Solis, Centeno (Bernard, 84.), Sequeira, Fonseca (Saborio, 29.) - Gomez, Wanchope.

Gól: C. Tenorio (8.), Delgado (54.), Kaviedes (92.).

Az A csoport állása

1. Ecuador22--5-06
2. Németország22--5-26
3. Lengyelország2--20-30
4. Costa Rica2--22-70

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.