Ecuador-Costa Rica 3-0

Az ecuadori válogatott 3-0-ra nyert Costa Rica ellen az A csoport második fordulójában, ezzel a házigazda németekkel együtt bejutott a nyolcaddöntőbe.

A gólok sorát, akárcsak a lengyelek elleni meccsen, Carlos Tenorio nyitotta meg a találkozó elején, majd Agustin Delgado a második félidőben folytatta. A végeredményt Ivan Kaviedes állította be a hosszabbításban.

Az A jelű kvartett utolsó fordulójának (Németország-Ecuador, Costa Rica-Lengyelország) már csak a csoportelsőség szempontjából van jelentősége.

Ecuador ezzel történelmi sikert ért el, hiszen 2002-ben, eddigi egyetlen vb-szereplésén a csoportkör után búcsúzott.

Ecuador-Costa Rica 3-0 (1-0)

Hamburg, 50 ezer néző, v.: Coffi Codija (Benin)

Gól: Carlos Tenorio (8.), Delgado (54.), Kaviedes (92.)

sárga lap: Castillo (44.), de la Cruz (54.), Mora (60.), illetve Marin (10.), Solis (28.)

Ecuador: Cristian Mora - Ulises de la Cruz, Ivan Hurtado, Giovanny Espinoza (Jorge Guagua, 69.), Neicer Reasco - Edison Mendez, Edwin Tenorio, Segundo Castillo, Luis Antonio Valencia (Patricio Urrutia, 73.) - Agustin Delgado, Carlos Tenorio (Ivan Kaviedes, a szünetben)

Costa Rica: Jose Francisco Porras - Luis Marin, Michael Umana, Harold Wallacem, Leonardo Gonzalez (Carlos Hernadez, 56.), - Mauricio Solis, Walter Centeno (Kurt Bernard, 84.), Douglas Sequeira, Danny Fonseca (Alvaro Saborio, 29.) - Ronald Gomez, Paulo Wanchope

8. perc: Valencia mesteri beadását Tenorio fejelte a kapuba, Porras tehetetlen volt (1-0).

54.: Mendez játszotta meg a tizenhatos bal oldalánál Delgadót, aki mellre vette a labdát, majd nyolc méterről, kisodródva a rövid felső sarokba lőtt (2-0).

92. perc: Mendez futott el a jobb oldalon, beadását Kaviedes öt méterről továbbította hálóba (3-0).

"Történelmet írtunk. Ezért jöttünk ide, elértük az elsődleges célunkat, de közel sem ez volt az egyetlen. A németek elleni nagyon nehéz mérkőzés lesz, de meg akarjuk szerezni a csoport első helyét, és a lehető legmesszebb szeretnénk eljutni" - mondta Luis Fernando Suarez, az ecuadori válogatott szövetségi kapitánya. "Nagyon örülünk a továbbjutásnak és természetesen boldog vagyok, hogy ismét gólt szereztem. Innentől előre tekintünk, nyerni szeretnénk a házigazdák ellen és azt követően is" - nyilatkozta a már két gólnál járó Agustin Delgado, az ecuadori válogatott csatára.

"Ilyen az, amikor nem használjuk ki a helyzeteinket, az ellenfél pedig nem ismer kegyelmet. A lengyelek ellen már csak a tisztességes búcsért fogunk küzdeni" - értékelt Alexandre Guimaraes, Costa Rica-i szövetségi kapitány.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.