Csemete-biztosítás és UNICEF - együttműködés az ING Biztosítóval

Az UNICEF Magyar Bizottsága és az ING Biztosító együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében 3 millió forint egyszeri támogatást nyújt a szervezetnek, valamint legújabb, Csemete biztosításának elindítása ürügyén saját promóciójával együtt az UNICEF célkitűzéseit is népszerűsíti.

Magyarország piacvezető életbiztosítója ez év tavaszán vezette be legújabb termékét, a Csemete-biztosítást, amely a gyermekekről való gondoskodást könnyíti meg a szülők számára. Az UNICEF-fel történő életbe lépett megállapodás pedig lehetővé teszi, hogy a biztosítást most kötő szülők amellett, hogy saját gyermekükről gondoskodnak, hozzájárulnak ahhoz is, hogy az UNICEF segíthessen más gyerekeken. A hárommillió forintos egyszeri támogatást az UNICEF Magyar Bizottsága a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére fordítja majd.

Az UNICEF Magyar Bizottsága hazai társadalmi szervezetként segíti a nemzetközi szervezet munkáját. 2005-ben több mint 800 ezer dollárral járult hozzá a legkülönfélébb UNICEF-programok finanszírozásához. Az elmúlt tíz évben a magyar adományozók hozzájárulásai nyomán oktatási programokat segített Ugandában és Etiópiában, menekülttáborokban volt jelen Koszovóban, Ruandában, és Szudánban. Természeti katasztrófák idején támogatást nyújtott Sri Lankán, Pakisztánban, és tetanusz elleni védőoltás-programot felügyelt Guineában. Aprópénzgyűjtő akciójából és az SZJA 1 százalékos bevételeiből pedig hatszáz forráshiányos óvodát látott el fejlesztő játékokkal.

(Az idén 60 éves UNICEF nemzetközi szervezet programjait kizárólag kormányok felajánlásaiból, cégek és magánszemélyek adományaiból finanszírozza, tevékenységéért pedig már 1965-ben Nobel Békedíjat kapott.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.