Micsoda éjszaka volt!

Az „életükért” küzdöttek az öt nappal korábban Ecuadortól vereségetszenvedő lengyelek, a házigazda extázisában a Costa Ricát legyőzőnémetek - ez az A csoport második körét nyitó mérkőzés első félidejénekrezüméje.

A pikáns találkozón - a hazaiak csapatának két támadója, Klose és Podolski is Lengyelországban született - azonnal egymásnak esett a két csapat, az első nagy helyzetre mégis a 21. percig kellett várni: ekkor Lahm pazar ívelését éppen Klose volt képes melléfejelni hat méterről… Bár a folytatásban Pawel Janas játékosai látszódtak valamivel aktívabbaknak, a játékrész második „kihagyhatatlan” lehetősége is a közép-amerikaiak elleni meccsen még kimaradó Ballackkal fellépő németek előtt adódott: ekkor meg - hogy tényleg legyen miről beszélni - Podolski ügyetlenkedte a kapu torkából a bal kapufa mellé Lahm újabb klasszis beadását.

Nem volt „semmi”, mégis 0-0-lal zárult az első háromnegyed óra, s mivel a lengyelek a szünet után sem az Ecuador ellen látott melankólia jegyében futballoztak, a feszültségtől majd fölrobbant a dortmundi stadion. Negyedórával a lefújás előtt aztán nagy bajba kerültek az addigra amúgy is jobbára saját térfelükre szoruló „vendégek”, mivel Sobolewski a pálya közepén úgy randevúzott Kloséval, hogy a spanyol bíró felmutatta neki a második sárga lapot.
A vörös mezesek tíz emberrel vért izzadtak a döntetlenért, de nem tudták elviselni a valóban elviselhetetlen nyomást. Noha a hajrában Klose a felső kapufát találta el, majd a kipattanóból Ballack ugyanoda továbbította a labdát, az utolsó percben elhagyta a szerencse a lengyeleket: a csereként beállt Odonkor pontos ívelésére a mérkőzést szintén a kispadon kezdő Neuville érkezett, s Németország csak-csak célba ért (1-0).

Ha a vesztes nyilván másképp is gondolja, szép este volt.

NÉMETORSZÁG-LENGYELORSZÁG 1-0 (0-0)

A csoport, Dortmund, 65 000 néző. Jv.: Medina Cantalejo (spanyol).

Németország: Lehmann - Friedrich (Odonkor, 64.), Metzelder, Mertesacker, Lahm - Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger (Borowski, 77.) - Podolski (Neuville, 71.), Klose.

Lengyelország: Boruc - Baszczynski, Bak, Bosacki, Zewlakow (Dudka, 83.) - Krzynowek (Lewandowski, 77.), Radomski, Sobolewski, Jelen (Brozek, 90.), Zurawski - Smolarek.
Gól: Neuville (90.).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.