Rugó és adó

Ismét megkaptam bankom számlakivonatát. Három lapból áll, melyek közül az első tulajdonképpen csak nevemet és címemet tartalmazza, na meg a cég székhelyét cégjegyzékszámmal és honlappal.

A szép hófehér lap többi része teljesen üres. A másik két papíroson olvashatók az ügyfél számára hasznos adatok, mindkettőn csak az egyik oldalra nyomtatva.

És ez így megy jó ideje. Az első papírt azonnal dobom a szemétbe. A másik kettőből könnyedén lehetne egy, ha mindkét oldalát kihasználnák. Tulajdonképpen nem ördöngösség, valószínűleg könnyebb lenne, mint a brandnévről lemosni a brókerbotrány szagát. Más bankok állítólag már ki is találták, igaz a legnagyobb, a napi tőzsdejelentés sztárja ugyancsak két egyoldalas papírt küld, jó a fejlécest mondjuk megspórolva.

Vajon kiszámolták-e már, mennyi fát kell fölöslegesen kivágni e pazarlás miatt. Persze a pénzembereknek ritkán jár környezetbarát rugóra az agya. De talán megérné is nekik a kevesebb papír és kisebb nyomtatási költség! Így talán bekattanna. És lehet, hogy ennyiből akár a szolidaritási bankadó egy része is kijönne.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.