Németország-Lengyelország 1-0

A német válogatott Dortmundban a hosszabbításban elért góllal legyőzte a lengyel együttest az A csoport második fordulójában.A házigazda együttes gólját a csereként beállt Oliver Neuville szerezte meg a 91. percben.

Németország-Lengyelország 1-0 (0-0)

Dortmund, 65 000 néző, v.: Luis Medina Cantalejo (spanyol)

Gól: Neuville (91.)

sárga lap: Ballack (58.), Odonkor (68.), Metzelder (70.), illetve Krzynowek (3.), Sobolewski (28., 75.), Boruc (89.)

piros lap: Sobolewski (75.)

Németország: Jens Lehmann - Arne Friedrich (David Odonkor, 64.), Christoph Metzelder, Per Mertesacker, Philipp Lahm - Bernd Schneider, Torsten Frings, Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger (Tim Borowski, 77.) - Lukas Podolski (Oliver Neuville, 71.), Miroslav Klose

Lengyelország: Artur Boruc - Marcin Baszczynski, Jacek Bak, Bartosz Bosacki, Michal Zewlakow (Dariusz Dudka, 83.) - Jacek Krzynowek (Mariusz Lewandowski, 77.), Arkadiusz Radomski, Radoslaw Sobolewski, Ireneusz Jelen (Pawel Brozek, 91.) - Maciej Zurawski, Euzebiusz Smolarek

91. perc: Odonkor robogott el a jobb szélen, tökéletesen centerezett, Neuville pedig hat méterről a bal alsó sarokba passzolt (1-0).

Az első félidőben a német válogatott óriási nyomás alatt tartotta a lengyelek védelmét, de a kapu előtt rendre ügyetlenkedtek a Nationalelf támadói. A szünet után is Jürgen Klinsmann együttese irányította a találkozót, de az idő előrehaladtával egyre pontatlanabbak lettek a támadások. A hajrában emberelőnybe kerültek a házigazdák, a lengyelek az utolsó pillanatig tartották a döntetlent, de ekkor jött Neuville és megszerezte a mindent eldöntő találatot.

A csoport állása:
1. Németország 2 2 - - 5-2 6 pont,
2. Ecuador 1 1 - - 2-0 3
3. Costa Rica 1 - - 1 2-4 0
4. Lengyelország 2 - - 2 0-3 0

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.