Sokkal drágább lesz a nercnél

Olasz sajtóinformáció szerint a végéhez közeledik a nápolyi ügyészségen az itáliai labdarúgó-bundabotrány részleteinek tisztázására indított vizsgálat, melynek következtében várhatóan harminchét személlyel szemben indul majd bírósági eljárás.

A botrány május 5-én robbant ki. Az ügy kulcsfigurája Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös évadban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét; fenyegetéssel próbált futballistákat rávenni arra, hogy a klubhoz szerződjenek; továbbá nyomást gyakorolt a korábban a Juvét irányító Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keret kialakításakor.

A skandalum nyomán távozott a torinói klub teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo de Santis FIFA-játékvezető.

A bundaügyben a Juventuson kívül érintett a Fiorentina, a Lazio, a Milan, az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok - a mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett - hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt járnak el.

A La Gazzetta dello Sport című olasz napilap értesülése szerint az ügyészség javaslatára kilenc játékvezető, tizenegy asszisztens, a bíróküldéseknél közreműködő két szövetségi alkalmazott, továbbá több klubvezető - Moggin kívül Diego Della Valle, a Fiorentina és Claudio Lotito, a Lazio elnöke, továbbá Leonardo Meani, a Milan korifeusainak egyike - ellen emelnek vádat. Az újság úgy értesült, hogy időközben a Sampdoria is az ügyészség látóterébe került a 2005-ben játszott Fiorentina elleni mérkőzés (3-0) kapcsán.

Most Moggin a nyomás
Most Moggin a nyomás
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.