Félgőzzel is magabiztosan győzött Portugália

A portugál válogatott Pauleta révén már a negyedik percben megszerezteaz Angola elleni találkozó egyetlen gólját a németországilabdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második vasárnapi mérkőzésén.Az első játékrészben még vezettek néhány akciót a portugálok, a második45 percben azonban az európaiak nem akartak, az afrikaiak pedig nemtudtak változtatni az eredményen.

D csoport, 1. forduló: Angola-Portugália 0-1 (0-1)

I. félidő:

4. perc: Figo egy megkerülős csellel elfutott Jamba mellett, középre gurított, az érkező Pauleta pedig 7 méterről az üres kapuba továbbította a labdát (0-1).

35. perc: Figo szöglete után Ronaldo 5 méterről a felső kapufára fejelte a labdát.

II. félidő:

92. perc: Maniche 24 méterről lőtt, Joao Ricardo a kapu fölé ütötte a léc alá tartó labdát.

A portugálok már a 16. másodpercben gólt szerezhettek volna, de Pauleta lapos lövése centiméterekkel elkerülte a kaput. Négy perccel később Figo remek egyéni alakítása és pontos átadása után már nem hibázott a támadó. A gyors gól megnyugtatta a portugálokat, akik magabiztosan kézben tartották a mérkőzést. Az afrikai gárda játékosai tetszetősen passzolgattak, kapura azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek, csupán két távoli lövésük jutott el Ricardóig, ezenkívül két látványos ollózási kísérletet lehetett látni tőlük.

A második játékrészben jelentősen csökkent az iram és a színvonal. Az továbbra is egyértelműen látszott, hogy Portugália jobb játékerőt képvisel, az európai gárda azonban nem erőltette tovább a góllövést, Angolának pedig nem volt esélye az egyenlítésre.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.