Egy gerezd narancs

Ilja Petkovics szerb szövetségi kapitány az utolsó pillanatban beállította a kezdő tizenegybe Nenad Djordjevicset, ám a titkos fegyver rosszul sült el: a jobbhátvéd negyvenkét percig csak üldözte, de utol nem érte Robbent.

Azért csupán negyvenkét percig, mert ekkor Petkovics lecserélte a bekket... Addigra Hollandia válogatottja már vezetett, miután a 18. percben Robben - kivételesen nem a szélen, hanem középütt - "meglógott", és fölényes nyugalommal gurított a kiszolgáltatott Jevrics kapus mellett a jobb sarokba (1-0).

Újabb tizennyolc perc elteltével balról befelé cselezett a csatár, majd tizennyolc méterről olyan veszedelmesen lőtt a bal sarokra, hogy Jevrics csak meghökkent nézőként szemlélte, amint a labda húsz centivel a kapufa mellett megy el. Több nagyjelenet a szünetig nem volt, sőt az első félidő nívójától egyáltalán nem ütött el Cocu megmozdulása: a narancssárgák középpályása úgy passzolt az oldalvonalon túlra, mintha valaki megsérült volna, de senki sem feküdt a pázsiton...

A második félidőben 43 ezer néző aludt az árnyékban vagy a napon - attól függően, hogy a stadion mely oldalára kapott helyet -, mert Marco van Basten szövetségi kapitány válogatottja a korábbi holland csatársztár generációjának 1990-es, semmitmondó vb-produkcióját idézte, míg Petkovicsnak végképp nem volt szerencséje: a Milosevics, Kezsman páros helyére beküldött Zsigics és Ljuboja kettős annyit sem nyújtott, mint az eredeti támadópáros. A jobbhátvéd posztjára vezényelt Duljaj ugyan eltüntette Robbent, de ez az eredmény szempontjából már mit sem ért...

HOLLANDIA-SZERBIA ÉS MONTENEGRÓ 1-0 (1-0)

C csoport, Lipcse, 43 000 néző. Jv.: Merk (német).

Hollandia: Van der Sar - Heitinga, Ooijer, Mathijsen (Boulahrouz, 86.), Van Bronckhorst - Van Bommel (Landzaat, 60.), Sneijder, Cocu - Van Persie, Van Nistelrooy (Kuyt, 69.), Robben.

Szerbia és Montenegró: Jevrics - N. Djordjevics (Koroman, 42.), Krsztajics, Gavrancsics, Dragutinovics - Sztankovics, Duljaj, Nagy, P. Djordjevics - Milosevics (Zsigics, 46.), Kezsman (Ljuboja, 67.).

Gól: Robben (18.).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.