Az első tangó Hamburgban

Színvonalas első félidő, küzdelmes második: röviden így foglalható össze a halálcsoportnak nevezett, C jelű kvartett első mérkőzése. Jobbára egyenlő felek csatájában az első negyvenöt percben az argentinok kétgólos előnyt szereztek; tegyük hozzá, nem kis szerencsével.

Említésre méltó akció a 24. percig nem volt - bár Ayala pontrúgás utáni fejesét követően Tizié kapus kezéből talán a gólvonalon túlra dadogott a labda, talán nem... -, akkor azonban egy kavarodás után Crespo közelről bepréselte az argentinok vezető gólját. Az első játékrész egyetlen komoly elefántcsontparti helyzeténél Keita közeli csukafejesét védte a kapus. Kiegyenlített játék közben a 38. percben újabb gólt találtak a dél-amerikaiak: Riquelme lesgyanúsan is zseniális passzát Saviola spiccelte a hálóba (2-0). Az afrikaiak gólreménysége, Didier Drogba reménytelen harcot folytatott az ellenfél képzett és kőkemény védősorával; villámgyors, a labdával jó viszonyban lévő, ám kapura veszélytelen társai többnyire magára hagyták.

A folytatásban az argentinok jegelték a labdát; a másik oldalon Bakary Konénak volt egy halvány esélye, ám azt elszalasztotta. Pekerman kapitány a biztonságra helyezte a hangsúlyt: jellemző, hogy mindkét csatárát lecserélte, ám helyükre nem a kispadon kuporgó Tevez, Messi kettőst küldte be, hanem két középpályást. Aztán, amikor már senki nem gondolt semmi váratlanra, egy gyors elefántcsontparti támadás végén Drogba mégis a hálóba lőtt, ám túl későn jött a szépítés, az egyenlítésre sem idő, sem erő nem maradt (2-1). A szervezettebben játszó dél-amerikai futballisták találtak három pontot; ha ez túl igazságtalanul hangzik, akkor fogalmazzunk úgy, hogy inkább rászolgáltak a győzelemre, mint ellenfelük.

ARGENTÍNA- ELEFÁNTCSONTPART

2-1 (2-0)

C csoport, Hamburg, 50000 néző. Jv.: De Bleeckere (belga).

Argentína: Abbondanzieri - Burdisso, Ayala, Heinze - Maxi Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Riquelme (Aimar, 91. p.), Sorin - Crespo (Palacio, 64.), Saviola (Luis Gonzalez, 75.).

Elefántcsontpart: Tizié - Eboué, K. Touré, Meite, Boka - Keita (A. Koné, 78.), Zokora, Y. Touré, Akalé (B. Koné, 62.) - Kalou (Dindane, 56.), Drogba.

Gól: Crespo, (24.), Saviola (38.), Drogba (82.).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.