Bravo, Bravo!

Mindenekelőtt arról bizonyosodtunk meg a D csoport vasárnapi nyitómérkőzésén, hogy a magas szintű labdarúgást is emberek játsszák: a himnuszok után Mirzapour iráni kapus - néhány szó kíséretében - virágcsokrot nyújtott át kollégájának, Sancheznak, mivel a mexikói játékosnak a múlt hét közepén elhunyt az édesapja.

Noha más aspektusból, de szép jelenet tíz perc után adódott ismét, amikor is egy példaszerű iráni támadás során Hashemian csaknem a hálóba sarkazta a labdát, majd ugyanő fejessel jelentkezett, ám az eltökélt Sanchez bravúrral hatástalanított. A kezdeti időszakban Irán válogatottja szervezetten, finoman, gyorsan futballozott, míg Mexikó együttese a ritmust kereste, s csak annyiban tetszett félelmetesnek, hogy kezdőcsapatában helyet kapott Franco is. Kisvártatva aztán a közép-amerikaiak meglelték a tempót, minek nyomán rögvest kihasználták az irániak első megingását: Pardo beívelését Franco csúsztatta a kaputól öt lépésre várakozó társához, majd mexikói körökben felzúgott, hogy Bravo! A kiegyenlítettség jegyében aztán - nomen est omen - Golmohammadi következett: a hátvéd egy szöglet utáni kavarodásban vágta be a "lecsorgót" (1-1).

Golmohammadi a második szakasz elején bemutatott egy tizenegyesgyanús duettet is, Marquez meg én címmel, de a bíró nem mutatott a büntetőpontra az alapvonalnál bekövetkezett, erős lökésért. Lüktető iram és kollektív offenzíva: így festett e periódus is, legalábbis az első fele, tudniillik a végjátékra a fáradó irániakról kiderült, hogy korántsem atombiztosak. Előbb Rezaei lepte meg labdával Zinhát, aki a tizenhatosnál köszönte szépen a lehetőséget, s gyöngéd passzal rúgatott gólt az újrázó Bravóval, majd immár a csereként beállt honosított brazil játékos fejelte be Mendez jobb oldali beadását (3-1).

S most veretes konklúzió helyett maradjunk annyiban: a lefújáskor a síró Oswaldo Sanchezt összecsókolgatták társai...

MEXIKÓ-IRÁN

3-1 (1-1)

D csoport, Nürnberg, 41 000 néző. Jv.: Rosetti (olasz).

Mexikó: Sanchez - Mendez, Osorio, Marquez, Salcido - Pineda, Pardo, Torrado (Perez, 46.), Bravo - Borgetti (Fonseca, 52.), Franco (Zinha, 46.).

Irán: Mirzapour - Kaabi, Rezaei, Golmohammadi, Nosrati (Borhani, 81.) - Mahdavikia, Nekounam, Karimi (Madanchi, 63.), Teymourian - Hashemian, Ali Daei.

Gól: Bravo (28. és 75.), Golmohammadi (36.), Zinha (79.).

Bravo: tizenkilencre lapot
Bravo: tizenkilencre lapot
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.