Mexikói győzelem a D csoport nyitányán

A mexikói válogatott 1-1-es félidő után 3-1-re nyert Irán ellen anémetországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának első mérkőzésén,Nürnbergben.

Az előző vb-n nyolcaddöntős és előzetesen esélyesebbnek tartott mexikóiak sokáig nem tudták megtörni lelkesen küzdő riválisuk ellenállását, de a hajrában két gólt is szereztek, így végül magabiztos sikert arattak.

A mexikói válogatott 1-1-es félidő után 3-1-re nyert Irán ellen a németországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának első mérkőzésén, Nürnbergben.

D csoport, 1. forduló:Mexikó-Irán 3-1 (1-1)

I. félidő:

28. perc: Pardo ívelt be egy szabadrúgást jobbról, középen Franco megcsúsztatta a labdát, a kapu közelében álló Bravo pedig 3 m-ről a hálóba passzolt (1-0).

36. perc: jobboldali szöglet után Hashemian fejelt az ötösről, Sanchez bravúrral kiütötte a labdát, de az éppen a hátvéd, Golmohammadi elé került, aki jobbal védhetetlenül a keresztléc alá bombázott (1-1).

II. félidő:

76. perc: egy iráni védelmi hibát követően a csereként beállt Zinha csapott le a labdára, kiugratta Bravót, aki 11 m-ről, higgadtan a kapuba helyezett (2-1).

79. perc: a jobb oldalon vezetett akciót a mexikói csapat, Zinha szöktette Mendezt, aki visszaívelte a feladónak a labdát, ő pedig szinte senkitől sem zavartatva 7 m-ről magabiztosan a kapu bal oldalába fejelt (3-1).

Idegesen, kapkodva kezdett mindkét csapat, aztán - némileg váratlanul - az irániak vették fel előbb a mérkőzés ritmusát, Hashemian az első negyedóra végén kétszer is nagy helyzetbe került. A folytatásban a mexikóiak többször is veszélyeztették riválisuk kapuját, majd egy pontrúgás után a vezetést is megszerezték. Az irániakat nem törte meg a gól, sőt, továbbra is lelkesen küzdöttek, s ennek meg is lett a jutalma.

A szünet után sokáig szinte eseménytelen mezőnyjáték folyt a pályán, a mexikóiak ugyan többet birtokolták a labdát, fölényük azonban meddőnek bizonyult. A hajrában aztán megtörték riválisuk ellenállását a közép-amerikaiak, és négy perc alatt eldöntötték a három pont sorsát.

Az irániak csapatkapitánya, Ali Daei válogatottsági korcsúcsot döntött hazájában azzal, hogy 37 évesen és 82 naposan lépett pályára a nemzeti együttesben.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.