Bundabotrány: begolyóztak

A hetek óta zajló itáliai vesztegetési futballbotrány újabb fejezete: két kulcsszereplő ötórás kihallgatáson esett át. A szövetség római székházában Francesco Saverio Borrelli ügyész először Gianluca Paparestának tett fel kérdéseket.

A szövetség római székházában Francesco Saverio Borrelli ügyész először Gianluca Paparestának tett fel kérdéseket. Annak a játékvezetőnek, akit a 2004-es Reggina-Juventus mérkőzés szünetében egy - nem a vendégeknek kedvező - ítélet miatt a torinói klub volt vezérigazgatója, az egész olasz labdarúgás "keresztapja", Luciano Moggi bezárt az öltözőbe. A jelenetről tanúként számolt be a partjelző, Aniello Di Mauro. Őket Massimo de Santis bíró követte, Moggi kedvence, aki úgy nyilatkozott: "Nyugodt vagyok, megérdemeltem volna, hogy engem küldjenek olasz színekben a vb-re!" - cáfolva ezzel azokat a vádakat, amelyek szerint csakis Moggi közbenjárása segítette volna Németországba.

Hasonlóképpen higgadt maradt Manfredi Martino is, az itáliai bírószövetség főtitkára, akinek irodáiban házkutatást tartottak. S bár Martino azt hangoztatta, hogy "kis ember vagyok én, túl nagy jelentőséget tulajdonítanak nekem", úgy fest: tudott az olasz futballt átszövő maffia bizonyos lépéseiről. Legalábbis ezt látszik alátámasztani az a vallomás, amelyben megemlítette: "Jelekkel látták el azokat a neveket tartalmazó golyókat, amelyek segítségével kisorsolták az egyes mérkőzések játékvezetőit. Ennek nyomán mindenki tisztában volt azzal, hogy melyik meccsnél melyikhez kell nyúlni. Moggi tudatta, hogy kiket szeretne a Juventus találkozóin látni" - így Martino.

Borrelli meghallgatta Luigi del Nerit, az AS Roma korábbi szakvezetőjét is; Moggit 9-én várja. Ezzel egy időben Luca Cordero di Montezzemolo, a Juventus-tulajdonos Fiat elnöke - egyben a Ferrari elöljárója - is támadást indított a torinói csapat múltbéli bajnoki címeit vitató Milan ellen. Mint mondta: "Még mit nem, Berlusconinak egy kupát sem adunk oda."

De Santis: "Nyugodt vagyok!"
De Santis: "Nyugodt vagyok!"
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.